27.12. Vuosi 2017 pulkassa

22.12. eli aaton aattona jouluvalmistelut olivat mallillaan ja ehdimme Ursulan kanssa harjoittelemaan Mätsäriin. Temppuhyppypyörähdys tuotti peräti sinisten 3. sijan. Eihän se osaa vielä kävellä neljällä jalalla, mutta voi miten reipas ja iloinen ja kaikkia rakastava otus tuo olikaan! Emme olleet nähneet pitkään aikaan, eikä se ollut millänsäkään kun nappasin kyytiin pimeältä parkkipaikalta ja likka lähti kanssani reissuun omin päin. Ihastuttava tyyppi!

Tämä vuosi on lipunut ohi hyvin pienillä kennelponnistuksilla. En osaa lopettaa kertarysäyksellä, pienin askelin on ihan hyvä. Ensi vuodelle kuitenkin jotakin suunnitelmia on olemassa, mutta katsotaan miten viitsitään reissata. Keväällä - jos hyvin käy, borderipentue saatetaan alulle. Työ ei vielä päästä kokonaan irti ja kevät tietää kiireitä sillä saralla. Mutta jokohan ne olisivat viimeiset tilinpäätöspainit?

Blogissa saatan murahdella tai kiitellä, jos on syytä ilmenee.

Mahdottoman hyvää tulevaa vuotta 2018 kaikille kasvateilleni omistajineen!


27.8. Tervakoski KR, Jaroslava Ovesna

"Mandy" Grindstones Noksu Nobile ROP ja taisi olla ryhmässä viimeinen putoaja ennen sijoittuneita.

Kiitos ja onnittelut Sari!

 


16.8. Matkamuisto Ruotsista

Ruotsin näyttelyreissulta tarttui mukaan pieni Twinstripe Azalea -neiti - "Ursula". Tapahtuma tuli yllättäen ja pyytämättä. Näyttelyreissulla pistäydyttiin kylässä Twinstripessä Marja Huttusella. Tämän pennun ostaja oli peruuttanut ja kuulin itseni sanovan että "mie kyl voisin ottaa". 

Sukutaulu tästä linkistä

Valloittava, fiksu ja reipas pentu, kiitos Marja!


12.8. Ruotsi Ronneby INT, Henk Burgwal

Critique: "Almost 3 years old, excellent type, nice head, good expression, nice front, good rear with excellent strong muscles, good movement, very nice champion!"

"Niilo" Grindstones Daylight Time oli ROP ja sai kolmannen maan ja viidennen CACIBin ja on nyt anomista vaille myös C.I.B. ja Ruotsin muotovalio!

Niilo hoiti hommat lyhyen kaavan mukaan; 2016 toukokuussa oli urosten paras ja sai Suomen sertin. Elokuun alussa Druskininkaista Liettuasta sai kolmesta näyttelystä kolme cacibia ja sertiä sekä saavutti LT CH arvon. Seuraava esiintyminen oli tammikuussa 2017 Virossa, josta saatu serti toi Liettuan muotovaliolle EE CH -arvon. Suomen ja Viron sopimuksen mukaan Suomen serti jäi "roikkumaan" ja Viron valio tulee siten myös Suomen muotovalioksi. Toukokuussa 2017 Niilo sai Suomesta cacibin ja nyt Ruotsissa saatu cacib sekä serti toi viimeiset tarvittavat härpäkkeet.
Melko tarkkaan kaksi vuotta, yhteensä seitsemän näyttelyä ja Niilo on Baltian juniorivoittaja, Suomen, Viron ja Ruotsin sekä Kansainvälinen muotovalio!

Kiitos kotiväelle että sain lainata Niiloa, joka on tosi timmissä ja huippuhyvässä lihaskunnossa. 


15-16.7. Oulu KV

Mandy oli päässyt Site Hut'sien mukaan ja oli lauantaina PN-4 (Johnny Andersson) ja sunnuntaina VSP (Kevin Maye).
Onnittelut junnu-Topille lauantain ROPista ja sertistä! 


9.7. Karjaa KR Rainer Vuorinen (26)

Saimme vihiä, että Rainer Vuorinen arvostelee Karjaalla viimeisen kerran borderterrierit ennen pitkän arvostelu-uransa päättämistä. Siispä keräsimme kaikki kynnelle kykenevät kasvatit kunnioittamaan Rainerin tuomarointia - onhan hänellä itselläänkin ollur borderi. Ja hyvinhän näyttelyssäkin kävi! Kasvisryhmä oli peräti BIS-4, tuomarina Tuula Savolainen.

Iisa* G. Death Spiral ROP VET, PN-2, Mandy* G. Noksu Nobile PN-4, Billie G. Billy Jean VAK-ERI, Isla* G. Xth Piece of Puzzle AVO-ERI, Touko* G. Glenmore VEK-2, Rane G. Axel Jump VEK-4. *=kasviksessa.

Olipa muutenkin mukava ja aurinkoinen päivä, näin harvakseen kun itse nykyisin näyttelypaikoille osuu... Kuva Pirjo Mäkelä

Kehän päätteeksi Raineria muistetiin, yllätys onnistui! Kiitos borderiporukoille osallistumisesta!

Kuvat: Tuula Salo

 


1.7. Mandy Tuusulassa ROP, tuomari Annukka Paloheimo

G. Noksu Nobile Tuusulan kaikkien rotujen näyttelyn ROP ja vielä ryhmässä pääsi mukaan "first cutiin". Kiitos Sari kauniista kuvasta!


10.6. Erikoisnäyttely

Touko oli sonnustautunut isänsä Allun Erikoisnäyttelyasuun ja edusti perhettä kunniakkaasti!
 
 

27.5. Baltic Winner 2017 Liettua

Äly ja Valo eli sisarukset G. Death Spiral ja G. Axel Jump, vetreät veteraanit Rane ROP & ROP VET ja Isa VSP & VSP VET, putsasivat tittelit ja pytyt. Kiitos Tuula kuvasta!
 

21.5. Lemland RN Stiina ROP, tuomarina VP Kumpumäki

G. Globeflower oli rodun paras, rodun paras veteraani ja vielä BIS-3 veteraani! Stiina on siis 11,5 vuotta nuori!


20.5. Helsinki KV, tuomari Andrew Beare

Kiitokset kaikille asianosaisille - Tuulalle näytteypaikalle roudauksesta ja Marja-Leenalle esittämisestä. Sekä omistaja että kasvis olivat muissa hommissa näyttelypäivänä, mutta kun nuuka on ja koira ilmoitettu, pitihän se saada kehään! Niilo on nyt esiintynyt Suomessa kahdesti kehässä ja molemmilla kerroilla ollut ROP ja saanut sen mitä tarvinnut. Hieno mies!


26.3. Narva, Estonia

Rane ROP & ROP VET ja Iisa VSP & VSP VET sekä Untolle titteleihin tarvittavat härpättimet.


12.3. Antalya International Dog Show 

Lego G. Winter Danger ROB, CACIB, serti
Ensimmäinen Grindstones Turkin Muotovalio -> TSE CH


7-8.1. Tarto x 2

Hyinen talviretki pisti kuitenkin hymyilyttämään! Englanninkääpiöterrieri Niilo G. Daylight Time oli molempina päivinä ROP. Lauantaina Jean-Jacques Dupaksen antama serti tietää valioitumista Viron muotovalioksi ja seuraavaksi voidaankin jättää Suomen muotovalioanomus, koska Niilolla on Suomessa viime kesältä yksi näyttelykäynti ja sieltä serti. Sunnuntaina Astrid Lundava oli samaa mieltä Niilosta ja sijoitti rodun parhaaksi, kun "pikkuserkkulikka" Isamelin Glorious Greta oli VSP ja sai sertin. Kuvassa Niilo vasemmalla ja Kerttu oikealla.

 

Lauantain yllätyksen järjesti borderterrieri Urpo Site Hut's Back Up voittamalla koko terrieriryhmän! Tuomarina rotutuomarimme Jean-Jacques Dupas.

Mikä avaus näyttelyvuodelle, tästä on hyvä jatkaa! Onnittelut Sari ja matte-Virve!