Uutisia ja ajankohtaista 2010

 

18.12. Tukholma, Charlott Sandberg
Stiina G. Globeflower, PN-2 VACACIB

Harrastusvuosi 2010 oli sitten tässä.
Kaikille kasvateilleni ja niiden omistajille sekä muille yhteistyökumppaneille oikein Hyvää Joulua ja Onnea ensi vuoden koitoksiin!

11.12 Helsinki Winner -10, Martin Johansson (SE)

Mukana meikäläisiä oli vain veteraani Polkka G. Polkagris,
joka oli ROP veteraani ja VSP sekä sai uuden tittelin HeW-10!

12.12. Voittaja -10, Ronald Menaker (USA)

Tåpe G. Skattkammare tepasteli VSP veteraaniksi. Lisäksi Vinka G. Honey Trap esitettiin valioluokassa; ERI ilman sijoitusta.


27-28.11. Budapest Grand Prix ja Terrierierkkari
Lauantaina saimme urakoida näyttelypyöräytyksiä koko rahan edestä. Borderit, joita esitettiin seitsemän, kaksi urosta ja viisi narttua, arvosteli unkarilainen Szabó Sándor. Hans G. Volcanic Force täytti heti ensimmäisessä koitoksessa reissumme tavoitteen; sai CACIBin ja viimeisteli C.I.B.-tittelin. Havi esiintyi samalle tuomarille ainoana enkkuna ja oli ROP, CACIB ja serti. Ryhmäkehässä Hans ja Tarja otettiin jatkooon kahdeksan joukkoon ja me Havin kanssa poistuimme kunniakierroksen jälkeen katsomoon.
Unkarin Terrieriklubin Erikoisnäyttelyssä urosten osat vaihtuivat ja Hans oli PU-2. Tuomarina italialainen Francesco Cochetti. Havi oli ROP ja sai toisen sertin serbialaiselta Dusan Paunovicilta. Unkarissa valioituminen ei ole liian helppoa, sertejä vaaditaan neljä kaikilta, myös ulkomaalaisilta valioilta.
Sunnuntaina Hans jatkoi voittoputkella, vaikka kehään astui yksi haastaja lisää. András Korózs teki sekä Hansista että Havista ROPin! Ryhmiin emme ehtineet jäämään, lentokentälle oli syytä suunnistaa ajoissa jonottelemaan. Maailmanvoittajanäyttely järjestetään Budapestin Hungexpossa vuonna 2014. Valtava messukeskus ympärillä olevine viheralueineen tarjoaa hienon ja toimivan näyttelypaikan. Sinnehän on lähdettävä - jos ei muuten, niin ainakin sertijahtiin! Hansilla on nyt kaksi ja Havilla kolme Unkarin sertiä.
27.11. saimme iloisen tekstarin Norjasta Pohjoismaiden voittajanäytelystä; Stiina G. Globeflower oli ollut VSP ja saa lisätä PMV-10 tittelin ja Norjan muotovalionarvon nimensä eteen!


Pyttypönötystä hotellihuoneessa, tuore C.I.B. Hans ja feikki-BT Havi kaulassaan kivat unkarilaiset palkintonarut.

"Allu" C.I.B. FIN MVA EE MVA EUJV-00 PL&PZSG-00 MVV-08 Grindstones Home Brew
29.1.2000 - 19.11.2010


21.11. Rane kakkosiin Hyvinkäällä

Ranen (G. Axel Jump) nousu kakkosluokkaan tapahtui viidessä kisassa. Tänään sijoitus neljäs ja ensimmäisessä kakkosluokan kisassa heti nollavoitto!

Hienoa Sanna ja Rane!

Iloa surun keskelle.


13.11. Jyväskylä KV, Henriques Luis-Gorajo (25)
Isa G. Death Spiral sijoittui nartuissa toiseksi ja sai sertin sekä varacacibin. Veteraaninarttukisa käytiin siskojen kesken, tällä kertaa Polkka G. Polkagris veti pitemmän korren ja jätti Tåpen G. Skattkammaren toiseksi. Polkka oli VSP veteraani.

Norjasta kuului myös iloisi uutisia; Tova G. Ashcloud aloittelee näyttelyuraansa ja oli ensimmäisessä pentunäyttelyssään ROP-pentu ja terrieriryhmässä neljäs.

 

13.11. Jyväskylä Viva Maria Soleckyj-Szpunar (6)

Havi Eburacum Grindstones Grace palasi äitiyslomalta ja viimeinen C.I.B-arvoon oikeuttava CACIB heltisi ensi yrittämällä. Sijoitus oli VSP.

Agilityuutisia Sannalta: Rane 0-voitto ja toinen luva!


30.10. Lahti KV Wim Wellens, NL (46)

Mimosa G. Lady of The Site Hut* (kuva) avasi serti- ja CACIB-tilinsä nousemalla nuorten luokan voitosta parhaaksi nartuksi.
Raija G. Lace Cap* voitti avoimen luokan ja oli toiseksi paras nartuista ja sai varasertin ja -cacibin. Iisa oli nuortenluokan kolmas.
Narttujen veteraaniluokka oli "jäsentenvälinen";
Tåpe G. Skattkammare* voitti, Etta G. Vanilla Sky* oli toinen ja Polkka G. Polkagris oli kolmas.

Uroksissa oli mukana Monni G. Gibson Les Paul, joka tuli valioluokassa kolmanneksi.

Kaikki saivat erinomaisen.

Kasvattajaryhmä*) oli KASV-2 + KP

Tästä Mimosan onkin hienoa jäädä tauolle ja odottamaan juoksun alkamista, josta se on suunnitelmissa astuttaa.


23-24.10. Aktiiviviikonloppu

Agilityssä saatiin iloisia uutisia: Tabe ja Erja tekivät hyppyradalla 0-tuloksen ja sijoittuivat kakkosiksi! Stiina ja Maria myös toisia, nolla ja luva! Riesa ja Mimmi kolmansia 0-tuloksella. Sekä Etta että Brando 0-tulos Tiinan ohjaamana.

 

 

 

Seinäjoella Etta VSP-VET ja Mimosa ERI NUK-3.

Onnittelut kaikille upeista suorituksista!


Lokakuun syystunnelmia

Kiitos Italo ja Sini, saimme muistojen kansioon upeita syysotoksia luonnon väreistä ja koirista!

Italo valmistui kuvaajaksi tänä kevänä Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutin elokuvaosastolta. Sinillä on viimeinen vuosi menossa, pääaineena äänitys.

Klikkaa kuvaa Youtuben videolinkkiin ja löydät mustien paholaisten iloisen maailman!


9.10. Riihimäki Agility
Kuuno (G. Ex Minister) ja Ragni (kuvassa vas.) sekä Rane (G. Axel Jump) ja Sanna kisasivat ensi kertaa virallisesti. Kuuno on medikokoinen, ensimmäisistä starteista hyllyt. Rane on mitattu miniksi, ensimmäinen startti 0, 2. sija ja luva! Toiselta radalta 7. sija tuloksella 5.
Onnittelut kisauran hienosta korkkauksesta!

RN Tuulos, Saija Juutilainen
Etta (G. Vanilla Sky) oli ROP veteraani, Mimosalle (G. Lady of The Site Hut) EH, Vinka (G. Honey Trap) ERI VAK-1.


1-2.10 Celje EUV ja Terrierien Erikoisnäyttely

Ruskaretki Sloveniaan tehtiin Tuulan, Isan (G. Death Spiral) ja Billien (G. Billy Jean) kanssa. Euroopan Voittajanäyttelyssä 17 borderia arvosteli Ronnie Irwing. Bille oli junnujen toinen ja nuorten luokassa esitetty Isa voitti luokan ja sai varacacibin sekä sertin. Elikkä meikäläisittäin PN-2, vaikka enempää narttuja ei sijoitettukaan.
Seuraavana päivänä samassa paikassa pidetyssä Terrierierkkarissa tuomarimme oli portugalilainen Henriques Luis-Gorajo. Hänelle oli ilmoitettu 10 borderia. Billie jätettiin junnuluokan kolmanneksi. Erkkarin tuloslista oli suomalaisvärinen, sillä "Riepuntytär" Nuru (Demimoon Daring Star) voitti valioluokan, nartut ja oli ROP. Isa oli PN-2. Viikonlopun aikana jaettiin Slovenian sertit luokkavoittajille ja kahdella tuli valioksi. Niinpä Isalle napsahti titteli: SL CH!
Slovenia oli maana kaunis ja monimuotoinen. Kuva on otettu Roglasta, jossa on kesällä upeat vaellusmaastot. Me tosin teimme autovaelluksen n. 2 km korkeuteen. Ihastuimme maahan siinä määrin, että seuraavaa lomamatkaa jo suunnitellaan...


26.9. Eckerö Milivoje Urosevic (22 ilm)

Kiireinen ruskaretki Ahvenanmaalle sisälsi lauantaina kehäsihteerin hommia, illalla neljän koiran siivoamistalkoot ja sunnuntaina näyttelyn. Majapaikkana Saddlebag's Inn, jossa aina niin kotoisan mukavat olot!

Tåpe G. Skattkammare oli ROP Vet, siskokulta Polkka G. Polkagris ERI VEK-2. Billie G. Billy Jean oli aivan liian kevyt ja vähäinen tuomarille, EH JUK-1. Isa G. Death Spiral oli jo vähän kelvollisempi, ERI NUK-1. Stiina G. Globeflower lapsineen puolustivat paikallisväriä, ERI VAK-3. Stiinan Saddlebag's -pojat olivat PU-2 ja 4, Marian kanssa yhteisomistuksessa oleva My Saddlebag's I Tjerimai oli PN-3. Kasvisryhmämme oli ROP-KASV + KP.

Ainoa kuva ehdittiin ottamaan Maarianhaminassa laivaa odotellessa. Tuulalla sylissä Billie, häkissä Isa ja Tåpe.


19.10. Mikkeli: Brando borderien agilitymestari miniluokassa!

Mestaruudesta oli kisaamassa 17 miniluokan borderia. Kisa käytiin virallisen kilpailun yhteydessä, jossa Brando G. Born To Be Wild ja Tiina sijoittuivat agilityradalla kolmansiksi ja hyppyradalla sijalle seitsemän. Onnittelut ohjaajalle, omistajalle ja koko taustajoukolle! Kuva: Jantsu

19.10. Chili Helsingin piirinmestaruusagilityssä kuudes!
Chili G Weather Bound ja Irene sijoittuivat hienosti yli 50 koirakon kisassa. Lisäksi ensi vuoden SM-nollakassaan kertyi jo neljäs nollatulos. Onnittelut!

18.9. Tånga Hed, SvTeK Elisabeth Rennerfelt (17)
Stiina G. Globeflower on piipahtanut Ruotsissa ja sijoittui Paras narttu -luokassa kolmanneksi.

 


12.9. Porvoo Elsbeth Clerc CH

PN-2 ROP VET Tåpe G. Skattkammare
ERI VEK-2 Polkka G. Polkagris
Sisarukset Äly ja Valo (Axel Jump ja Death Spiral) joutuivat tyytymään punaiseen nauhaan. Tällä porukalla kasvattajaluokka kuitenkin ROP + KP. Kiitos taas kerran paikalla olleille esittäjille!

Monni ja Pyre tokoilemassa

ALO1 175,5 p ja Borderitokomestaruuksien alokasluokan voittaja sekä HSKP:n piirimestaruuksien ALO2. Onnittelut hienoista tuloksista! 


5.5. Tuomarinkartano, Lesley Crawley GB (20)

PU-3 vasert Rane G. Axel Jump
PN-4 vasert Isa G. Death Spiral
VSP VET Tåpe G. Skattkammare

Chilille tuplanolla

Chili ja Irene ovat liikkeellä hyvissä ajoin keräämään ensi vuoden karsintatuloksia. Tänään Purinalla tuplanolla sijoituksilla 4. ja 7. Onnittelut!


28.8. Tervakoski KV, Viva Maria Soleckyj Szpunar (PL)

Tåpe esiintyi ensimmäisessä vetskunäyttelyssään.

VSP VET PN-2
Polkka G. Polkagris (kuva)
VEK-2 ERI
Tåpe G. Skattkammare
NUK-4 ERI
Iisa G. Death Spiral
VAK-2 ERI
Vinka G. Honey Trap

ROP KASV KP tällä porukalla


29.8. TerriEri, Mia Sandgren (S)
Vetskut rulettivat, Tåpe ROP ja Ettalle 8. varaserti! Billie ensimmäisessä näyttelyssään ROP-juniori.
ROP & ROP VET Tåpe G. Skattkammare
VEK-2 VASERT Etta G. Vanilla Sky
JUK-1 ROP JUN Billie G. Billy Jean
NUK-4 EH Iisa G. Death Spiral

Terrierin ROP-kasv + KP Tåpe, Iisa, Etta, Billie. Kaikki eri yhdistelmistä, eikä oikeastaan edes lähisukua toisilleen! Siksipä ei jääty ryhmiinkään.


G. Easter Born "Emppu" 8.4.1995 - 17.8.2010
(Glenbucket Scot's Sodger x Terras Slippery Jump)


21.8. Kouvola Tanja Ahlman-Stockmari (15)
ROP VET PN-3 Polkka G. Polkagris
Raija G. Lace Cap NUO EH
22.8. Heinola Ligita Zake (13)
ROP VET PN-2 Polkka G. Polkagris
Raija G. Lace Cap NUO EH

15.8. Nuori Border Päivä Pauliina Sjöholm

Rufus G. Beat It (kuva) sijoittui luokassaan toiseksi, siskot Billie G. Billy Jean oli toinen + KP ja Runo G. This Girl Is Mine oli viides.
Viisun jälkeläisluokkakin esitettiin, mutta tytöt olivat äidin tyttöjä ja poika isänsä poika eikä sijoitusta herunut. Kasviksessa Runo, Billie ja Mimosa - ei sijoitusta.

Monni G. Gibson Les Paul ja Pyre korkkasivat ensimmäisen toko-kisan AgiTokoDogsin syystokokisoissa Malminkartanossa. Tuloksena upeat 143 p ja II-tulos. Tuomarina Pirkko Bellaoui.

Etusivun uusi kuva on otettu NB päivän Still Going Strong -esittelystä. Soppa ja Allu pynttäytyivät parhaimpiinsa ja pistivät palloleikiksi kehässä!

Kuvat: Jantsu


14.8. Turku Tanja Ahlman-Stocmari (15)

Polkka (G. Polkagris) tuli 8-vuoden veteraani-ikään näyttelyä edeltävänä päivänä. Polkka ei tyytynyt olemaan vain ROP-veteraani, vaan voitti paras narttu- luokan ja oli VSP!

Hienosti handlattu, Arita!

Synttärionnittelut koko ruotsalaispentueelle!


Kuopion Triplaurakointi

Huhhellettä! Koko viikonlopun tehtailtiin uusia lämpöennätyksiä ja yli 30 asteen helle koetteli niin koiria kuin esittäjiäkin.

Viikonlopun parhaasta suorituksesta vastasi Rane, joka sijoittui kaikkina kolmena päivänä.

Sekä tietysti Etta, joka oli ROP veteraani joka päivä ja jopa sijoittui perjantaina ja sai ties monennenko varasertin - ihan kiusallaan!

 


Lauantain kasvattajaryhmä; Rane, Iisa, Mimosa ja Etta.
Rane sunnuntaina VSP. Kuvat: Jantsu
3-8.8. Kuopio Sawo Show 3 x INT Tom Johnston (GB) 28 Paula Heikkinen-Lehkonen (23) Cecilia Ringström (CA) 28
Rane G. Axel Jump PU2 SERT PU3 VACACIB PU1 VSP CACIB SERT
Iisa G. Death Spiral PN4 NUK2 EH NUK1 ERI
Mimosa G. Lady of The Site Hut NUK2 ERI NUK1 EH NUK2 EH
Polkka G. Polkagris PN2 VACACIB - VAK4 EH
Etta G. Vanilla Sky PN3 VARASERT ROP VET ROP VET ROP VET
Kasvattaja ROP + KP ROP + KP ROP + KP

30.7. Ikaalinen RN Maija Mäkinen (19)

Vinka G. Honey Trap teki paluun äitiysloman jälkeen ja sijoittui PN3.

 

Juhannusretki Tanskaan

Pitihän tämäkin kokeilla; 20 vuoteen ensimmäinen juhannus muualla kuin mökillä. Koiranäyttelyssä, tottakai... Sarin kanssa suunnistimme Ruotsin Kalmarin kautta Tanskan Herningiin, jossa Maailmavoittajanäyttelyyn oli ilmoitettu 106 borderia. Stiinalle valioluokassa ERI, Mimosalle junnuissa EH ja Monnille avoimessa EH. Tuomarina oli tanskalainen Hanne Laine Jensen.

Seuraavana päivänä oli Hedenstedissä borderterrierien erikoisnäyttely, jossa Arthur Cuthbertson sijoitti Mimosan junnunarttujen kakkoseksi. Luokassa esitettiin kymmenen juniorineitiä. Monni sai EH:n. Kuvassa ainoa reissutuliaisemme, jonka hankki Mimosa.

Tämä retken päätarkoitus muuttui honeymooniksi, josta voit lukea lisää Havin omalta sivulta.

 

Uusi Agilityvalio

Heta G. Mist of Time ja Janne Rajala ovat saavuttaneet aivan vaivihkaa agilityvalion arvon! Onnittelut hienosta saavutuksesta! Pari edustaa Warkauden Agilityurheiluseura WAU:ta.

Kuva napattiin Tikkurilan SM-kisoissa, missä Heta ja Janne olivat ensimmäisen radan jälkeen kutkuttavan jännittävissä asemissa. Harmittava hylkäys toisella radalla vei kuitenkin menestysmahdollisuudet.Mimosa yllä, Billie oikealla

 

5.6. Erikoisnäyttely Tuomarinkartanossa ja Eestin Voittaja Tallinnassa

Billie G. Billy Jean oli VSP pentu.
Mimosa G. Lady of The Site Hut sijoittui junioreissa kolmanneksi ja Etta G. Vanilla Sky veteraaninartuissa kolmanneksi.
Kaikki tulokset löydät Borderterrierikerhon sivuilta.

Hans G. Volcanic Force matkusti Tallinnaan Eestin Voittajanäyttelyyn. Hans oli ROP ja poimittiin ryhmässä jatkoon. Tuomisina CACIB, EEV-10 ja EE MVA-tittelit. Tuomarina Svante Frisk Ruotsista. Onnittelut!

Kiitokset kaikille kehässä pyörineille esittäjille, itse olin juhlimassa Lilin lakkiaisia.

Hans esittelee Tallinnan tuliaisiaan..


30.5. Joensuu INT Janiki Steinbock (10)
VSP CACIB Hans G. Volcanic Force

30.5. Järvenpää Jens Martin Hansen
Mimosa G.Lady of The Site Hut JUN ERI JUK-4

29.5. Joensuu VP Kumpumäki (10)
ROP Hans G. Volcanic Force


23.5. Aptus Show, Elena Poletaeva (20)

ROP kasvattajaryhmässä esitettiin vas.
Romppu G. Dow Jones NUO EH NUK-1
Monni G. Gibson Les Paul VAL ERI VAK-4
Raija G. Lace Cap NUO EH NUK-3
Mimosa G. Lady of The Site Hut JUN EH JUK-3

22.5. Hamina KV Karin Bergbom (15)
Mimosa JUN EH JUK-2
Raija NUO ERI NUK-3

Kuva: Leena Numminen

Mimmi urakoi hienoja tuloksia BATin viikonlopun kaksipäiväisissä kisoissa. Chilille tuplanollat ja osallistumisoikeus SM-kisoihin. Riesalle nollavoitto!
Kuvat lähetti Erja


2.5. Somero ryhmänäyttely Pirjo Hjelm


Etta G. Vanilla Sky ROP Veteraani ja PN-4 ensimmäisessä vetskunäyttelyssään.

Kuvat: Jantsu


Finanssisisarukset vas. Romppu G. Dow Jones (EH JUK-2) ja yllä Hedda G. Nasdac (H) ensimmäisessä näyttelyssään. Saija Juutilainen suoritti näyttelyn jälkeen näyttökokeen borderien tuomarioikeuksien saamiseksi. Läksyjä kuulustelee Matti Luoso.

25.4. Rane ROP Lahdessa
Rane G. Axel Jump esiintyi ensimmäistä kertaa nuorten luokassa ja heti napsahti ensimmäinen CACIB ja toinen serti. Siskokulta Iisa G. Death Spiral voitti luokkansa (EH). Tuomarina Marja Talvitie.

Riesa ja Mimmi kisasivat Messukeskuksen agilitykisoissa voittoon! Etta vietti 8-vuotissynttäreitään "työn merkeissä" agilitykisoissa Janakkalassa. Kisatulokset eivät tällä kertaa antaneet juhlan aihetta, mutta synttärikakkua toki oli tarjolla.

Onnittelut menestyneille ja erityisesti synttärisankareille Ettalle, Peggylle ja Eetulle!

Rane ja pytyt kotipihalla

4.4. HAUn Pääsiäiskisat
Mimmi urakoi kahden koiran kanssa ja samalla agilityradalla oli nollatuloksella Chilin kanssa toinen ja Riesan kanssa kuudes. Luokassa oli koiria yli 50!

Tapsa ja Gizmo olivat hyppiksellä nollatuloksella neljäs.

 

 

 

Mimmi ja Chili (kuva: Erja)

25.3. Ensikäynti luolilla

Mimosa, Brando ja Monni olivat ensi kertaa kettua katsomassa. Etta ja Gizmo ovat tehneet tuttavuutta kettuun aikaisemmin, Etta käynyt jo kokeessakin. Kaikilta sujui haukku hienosti Eero Suomuksen opastuksessa.


Sarin teki itsekin mieli kurkistaa,
oikealla Brandolle jo raotetaan peltiä.


21.3.Tampere KV, Knut-Sigurd Wilberg (GB)

Rane
G. Axel Jump ERI JUK-1 PU-4 VASERT
Raija G. Lace Cap ERI NUK-1 PN-3 VASERT
Mimosa G. Lady of The Site Hut ERI JUK-2
Iisa G. Death Spiral ERI
KASV-2 KP

Kiitokset ja onnittelut omistajille, tällä kertaa olin itse tiiviisti kotosalla töissä ja näyttely jäi itseltäni väliin!


Raija (kuva: Satu)


14.3. Liettua Tanya Ahlman-Stockmari
Polkka (G. Polkagris) lähti verryttelemään näyttelykehään ennen kuin kesällä täyttyy veteraani-ikä. Eikä huonosti mennytkään - melkein mummoikäinen Polkka oli ROP CACIB SERT -> LV CH.

6.3. Sollentuna, tuomarina Brian Baxter, UK
Index (G. Hex Index) teki ensidebyyttinsä näyttelykehiin. Tuloksena nuortenluokan EXC-2 HP. Samassa näyttelyssä oli myös Stiina päässyt matkoille, tuloksena VAK EXC-2.Hyvinkään jälkeen Riesa ja Mimmi (oik.) ovat saaneet jo toisenkin agisertin!

14.2. Hyvinkään iloiset agiliitaajat

Touko ja Sanna kiisivät nollavoittoon! Vuosi vaan ei ollut täynnä, joten valion arvoon on metsästettävä vielä sitä yhtä sertiä.
Mimmi ja Chili kiipesivät ensimmäistä kertaa palkintopallille kolmosluokassa. Sijoitus kolmas. Toisessa lähdössä pari teki niinikään nollatuloksen ja sijoittui neljänneksi. Onnttelut molemmille pareille! Hyvää Ystävänpäivää!

Stiina hämmentyi itsekin valtavasta puruluusta, jonka sai palkinnoksi Ahvenanmaan "Champion of Champions" -kutsukilpailussa.
Stiina oli Best In Show, tuomarina toimi Thea Lena Wiedebaum.


31.1. Toukolle (G. Glenmore) toinen agilityserti
Nollatulos, kolmas sija ja serti. Viimeisen sertin metsästys voi alkaa parin viikon kuluttua.

24.1. Turku KV Göran Bodegård (37 ilm.)
Ranelle ensimmäinen serti! Junnupoika sijoittui hienosti toiseksi uroksissa.

Kasvattajaryhmä oli ROP, ainoa esitetty ja sai KP:n. Emme voineet jäädä ryhmäkilpailuihin.

Rane G. Axel Jump ERI JUK1 PU2 sert
Kuuno G. Ex Minister ERI NUK2
Iisa G. Death Spiral ERI JUK1
Mimosa G. Lady of The Site Hut ERI JUK3
Raija G. Lace Cap ERI NUK2
Tabe G. Mrs Robinson EH

Kasviksessa mukana Iisa, Mimosa, Raija ja Rane

Kuva: esr


16.1. Ettalle toinen agilityserti

Liedon kisat ovat usein olleet tuloksekkaita. Nytkin Tiina, Etta ja Brando lähtivät tuhlaamaan viime vuotisia palkinnoksi saamiaan osallistumiskortteja. Agilityradalta Etta sai nollavoiton ja toisen sertin. Hyppyradalta niinikään nollatulos ja kolmas sija. Toiselta agilityradalta tuli myös voitto, mutta viitostuloksella. Brando-pojalla ei ihan natsannut, päivän paras oli neljäs sija vitosella ja pienellä aikavirheellä.

Onnea matkaan viimeisen AVA-sertin metsästykseen!

Kuva: Jantsu

4.1. Billien uusi lelu

Yhdeksänviikkoisen Billien G. Billy Jeanin lelu ei ole yhtään enempää eikä vähempää kuin entisen peuran pää. Tästä alkaa uuden Suuren Metsästäjän eräura!