Uutisia ja ajankohtaista 2008

 

 
   

Voittajanäyttely Helsinki 13.12. VP Kumpumäki

Stiina G. Globeflower PN-3 VAK-2 ERI
Luumu G. No War VAK-4 ERI
Allu G. Home-Brew VEK-2 ERI

 


Itsenäisyysviikonlopun aktiviteetit

Touko ja Sanna olivat Riihimäen kolmen startin kisoissa. Kotiintuomisina yksi nolla ja neljäs sija, yksi viitonen ja seitsemäs sija sekä pytyille tietty yksi hylly!
Stiina kävi vierailulla Tukholman KV-näyttelyssä sijoittuen PN-5. Tuomarina Benny von Schedwin.
Havi oli Helsingissä viimeisessä pentunäyttelyssään ja sijoittui PEK-2 + KP. Tuomarina Leni Finne.

 


23.11. Jyväskylä KV, Irina Poletaeva (36 borderia)

Retkestä tuli todellinen talviretki! Paluumatkaa taitettiin tuntitolkulla järkyttävässä lumimyräkässä. Äitin Luumu* taas yllätti. Se pakotettiin makeimmilta unilta aamuyöstä kasvattajaryhmään täytekoiraksi ja vastasi kuitenkin päivän parhaasta sijoituksesta; voitti valioluokan ja sijoittui PN-2!
Tabe* peesasi hienosti ja oli AVO-2, PN-4 ja sai varasertin.
Riesa oli valioluokan kolmas, Allu* veteraaniluokan toinen.
Swingi* valioluokan kolmas, Etta avo EH ja Lola avo H.

Havi oli pentuluokassa, jossa kahdesta pennusta se sijoittui ykköseksi. Harto Stockmarin mielestä Havi ei kuitenkaan ollut kp:n arvoinen ja ROP-pentua ei valittu.Kasvattajaluokka* ROP-kasv. Ryhmiin emme jääneet.
Vas. Allu, Luumu, Swingi, Tabe. Kiitos apukäsille!

Kuva: Jantsu


19.11.2008 Tildalle (G. Fender Strat) "oma" harkkahalli, avajaiset 23.11. klo 13-18.00

Koirien 460-neliöisessä lämpimässä koulutushallissa on Smart 99 –agilityesteet ja kumimattoalusta. Tiedustelut p. 040 573 1077 tai maivian.pidot@pp.inet.fi, osoite: Länkipohjantie 8 35400 Längelmäki. Linkki Maivian Pitojen kotisivuihin. Sivuille tulossa tietoa hallistakin.

 


16.11. Ulkomuototuomarit ry, Kaapelin pentunäyttely

Ryhmä 3 tuomari Karin Bergbom
Päivän saalis: Kuuno (G, Ex Minister) ROP pentu, sisko Vinka (G. Honey Trap) VSP pentu. Borderipentuja esitettiin kolme.

Havi ROP pentu ja RYP-2. Enkkuja oli kaksi.9.11. Tarto, Cindy Pettersson (S)
Monni G. Gibson Les Paul ROP, SERT, CACIB
Polkka G. Polkagris VSP, SERT, CACIB -> INT & EST MVA

Tanska Herning PMV-näyttely, tuom. Henrik Johansson (S) 24 borderia
Stiina G Globeflower VAK-1, PN2

8.11. Luolakoe, Mynämäki
Etta (G. Vanilla Sky) D33, tuom. Jarkko Rantanen.

Dansk Terrier Klub Herning, tuom. Peter J. Green (USA), 22 borderia
Stiina G. Globeflower VAK-1, PN2

 

2.11. Myyrmäen Lemmikkimessut: agilityä ja pentunäyttely
Kun päästiin vauhtiin, mikään ei ollut mahdotonta! Even ja Chilin ensimmäinen kisa kolmosissa ja nollatulos (SM nolla), sijoitus oli kahdeksas. Tuomarina Kari Jalonen.

Pentunäyttelyn puolella mukana olivat Vinka ja Havi, molemmat ainoita rotunsa edustajia. Molemmat saivat KP:n sekä pääsivät ryhmäkehään kisaamaan. Päivän terrierituomari oli Maija Mäkinen. Vinka oli hyvä RYP-5, se putosi viimeisenä kisasta.
Seuraavaksi olinkin täydellisesti hepnaadilla lyöty, sillä Havi voitti ryhmän toisena päivänä peräkkäin! Pikkupiski alkoi jo olla aika väsy BIS-kehässä ja vaikka sainkin hyviä vinkkejä sen oikeanlaiseen esittämiseen, minkäänlaisia odotuksia sijoituksesta ei ollut. Saksalainen Gerog Walther jatkoi oloni järkyttämistä ja sijoitti Havin Best in Show neloseksi.

RYP-1, tuomari Maija Mäkinen. Kuvan otti Motokety Sanna (monitoimikenneltyttö).

1.11. Chili kolmosiin!
Eve ja Chili olivat toisia ja hurja luokkanousuvauhti sai päätöksen! Onnittelut uskomattoman hienosta suorituksesta! Tuomarina Kari Jalonen.

Vinka (G. Honey Trap), Kuuno (G. Ex Minister) sekä ETT Havi olivat ensimmäisessä pentunäyttelyssään harjoittelemassa Espoontorilla. Sisarukset olivat ainoat BT:t kehässä ja terrierit tehnyt Juha Palosaari valitsi Vinkan rodun parhaaksi ja Kuunon vastakkaisen sukupuolen parhaaksi. Havi oli ROP-pentu ja voitti vielä koko terrieriryhmän! Tätä en olisi uskonut hurjimmissa haaveissanikaan - vaikka onhan Havi ehdottomasti mielestäni maailman kaunein ja ihanin enkkupentu !

Vinka ja Havi ihastuivat hienoihin roppipyttyihin. Voitonmaljoina syötiin broileripullia!

26.10. Chilin toinen nousunolla
Mini-2 kisan toinen sija Helsingissä, hienoa Chili ja Eve! Tuomarina Pertti Siimes.

25.10. Luolakoe Numminen, ylituomari Lauri Rostedt
Etta (G. Vanilla Sky) B42. Vähän jännitettiin miten Etta toimii, olihan edellisestä taipumuskokeesta vain viikko ja siellä vastassa kova kettu ja muistona pari naarmua nenässä. Tyhjän luolan tarkastus oli varovainen, osittainen ja täysin hiljainen. Riistakokeessa se meni ahdingosta nopeasti läpi, aloitti räjähtävän haukun keskipesällä mutta aluksi eteni varovaisesti ketun perään. Se oli oppinut läksyn edellisestä kerrasta. Pikkuhiljaa se hivuttautui lähemmäksi ja lähemmäksi ja vastasi niin hyvin ketun iskuihin, että tuomari päätti laittaa pellin väliin. Mielestäni erittäin järkevää ja tarkoituksenmukaista työskentelyä pikkukoiralta.

Hans (G. Volcanic Force) starttasivat ihan ensimmäisiin mölliagilitykisoihin Lohjalla ja heti voitto nollatuloksella! Nyt on jännäri korkattu ja seuraavaksi virallisiin!

 

19.10. Hämeenlinnan ryhmänäyttely, Jay Richardson (USA)
Tabe (G. Mrs Robinson) voitti avoimen luokan, oli PN2 ja sai varasertin. Handlerina toimi ensimmäistä kertaa Erja itse ja hienosti se menikin! Erja harjoitteli pari viikkoa sitten mätsärissä, jossa homma meni myös silloin niin taidolla, että sijoitus oli punaisten toinen!
Tavattiin pitkästä aikaa Onni (G. James Bond), joka oli elämänsä ensimmäisessä näyttelyssä. Kehäpyörähdys sujui hienosti ja laatuarvosteluksi Onni sai EH:n.
Näyttelyyn oli ilmoitettu peräti 44 borderia.


16.10. Luolakoe Vihti, ylituomari Karoliina Viitamäki
Etta (G. Vanilla Sky) sai ensimmäisessä luolakokeessaan tuloksen D32. Tyhjän luolan tarkastus oli äänetön ja täydellinen. Riistakokeeseen Etta syöksyi nopeasti ja aloitti heti löytöhaukun. Vastassa oli hopeakettu. Se osoittautui pelottomaksi ja teki pesästä hurjan hyökkäyksen ja Etta katsoi parhaaksi perääntyä. Etta otti uuden vauhdin, mutta rohkeus aivan lähityöskentelyyn jäi puuttumaan. Kovan kuntonsa ansiosta Etta jaksoi haukkua innolla täyden ajan, mutta liian kaukana ja saavutettu tulos oli koepäivän rohkeusasteen mukainen.
 


11.10. Chilille ensimmäinen nousunolla kakkosissa
Chilin ja Even upeat tulokset jatkuvat. Riihimäellä sijoitus kolmas. Tuomarina Johanna Nyberg.

5.10. Stiinasta Ruotsin käyttövalio
G. Globeflower piipahti Ruotsissa luolakokeissa ja ensi käynnillä sai käyttövalioon oikeuttavan tuloksen. Grattis Maria o. Stiina!

5.10. Chili kakkosiin
Chili (G. Weather Bound) ja Eve tekaisivat kaksi nollatulosta Merja Rantamäki-Lahtisen agilityradoilla Helsingissä ja luokkanousu on totta! Sijoituksina toinen ja neljäs. Onnittelut, nyt on hurja kisaputki päällä!28.9. Eckerö, C-G Stafberg
VSP, CACIB Stiina G. Globeflower

Kuvan lähetti Tarja Vilmunen, kiitos!


 

21.9. Helsinki Chilille nollavoitto
G. Weather Bound (mini 1), ohj. Eve Blom, tulos -0,86 tuom. Asko Jokinen. Onnittelut, se oli Chilin ensimmäinen nousunolla!


13.9.2008. Koepaikka Mahnala
Manu (G. Globalizer) suoritti pelastuskoirien maastoetsinnän hakukokeen peruspimeäosuuden hyväksytysti, ohjaaja Maria Kekkonen.
Kokeisiin osallistui yhteensä 12 koiraa, joista kolme peruskokelasta ja kolme loppukokelasta sai hyväksytyn tuloksen. Onnittelut Manulle ja Marialle!

Arvosanat:
Ohjaaja: etsintäsuunnitelma 2
Ohjaajan toiminta 2
Koira: ohjattavuus alueella 2
Maalihenkilöiden ilmaisu 3 x 1, ei virheilmaisuja
Yleisarvosana 2

Asteikko 1-3 (1 erinom. 2 hyvä, 3 tyyd.)
Pelastuskoiraliiton hakukokeen säännöt löytyvät tästä linkistä.
Manun seura on Tampereen seudun Etsintäkoirat TSE ry.

Kuva harjoituksista.
6.9. Syysnäyttely Tuomarinkartano

Monni G. Gibson Les Paul oli ainokainen G-borderi paikalla. Se voitti junioriluokan ja sijoittui urosten kolmanneksi. Kaksi muuta oli jo valioita, joten Monni sai vastaanottaa ensimmäisen sertin! Onnittelut Pyyrelle ja Teemulle!

Tuomarina oli ruotsalainen Svante Frisk, jolle oli ilmoitettu 22 borderia.


31.08. Chilin uusin laji on TOKO
Ensimmäinen kisa, ykköstulos ALO1 170,5 pistettä ja vielä lainaohjaajalla! Hienoa Emma ja Chili (G. Weather Bound)!

Nuori Border -päivä, Tuomarinkartano
Sählärit - 2 Monni (G. Gibson Les Paul)
Paaperot - 1 KP Vinka (G. Honey Trap)

IMCA Agility MM-kilpailut Voghera, Italia
Suomen minijoukkue hienosti pronssille! Joukkueessa mukana Etta G. Vanilla Sky ja Tiina. Yksilökilpailussa Etta oli sijalla 11 ja samalla se oli paras suomalainen.
Tuloksia nähtävillä paikkoin tästä linkistä.

 


Vinka (G. Honey Trap )


30.08. Tuomarinkartano, Terrierijärjestön Erikoisnäyttely

Stiina G. Globeflower ROP

Tuomarina Helge Kvivesen, Norja. Näyttelyssä esitettiin 23 borderia. Kuvassa myös kiertopalkinto "Bamsen pytty" jonka on lahjoittanut Aune Luoso Ruotsin tuontiuroksensa Brackenhills Flagmanin muistoksi.

17.8. Lempäälä
Sikke (G. Single Today) ensimmäinen nollatulos 3-luokassa. Sijoitus kolmas!
Onnittelut!

17.8. Dansk Terrier Klubb, Hedensted
G. Globeflower
ROP
Tuomari Andrzej Kazmierski (PL)

16.8. Dansk Kennel Klubb, Vejen
G. Globeflower ROP, CACIB, SERT-> DK MVA -> POHJ MVA
Tuomari Inger Hansson (S), kehässä 16 borderia (kuva).

9.8. Ettalle ja Tiinalle tuplanollat Janakkalassa

Toisessa kisassa toinen sija ja toisessa kolmas. Ensi vuoden karsintoihin tuplanollat siis jo kasassa! Hyppyradalta tuloksena vitonen. Tuomareina Anne Savioja ja Johanna Nyberg.

Stiinalle Vaasassa ensimmäinen 1-luokan voitto ja nousunolla -10 sekunnin ajalla. Tuomarina Anders Virtanen.

 

 


1-3.8. Kuopio Sawo Show 3 x KV

Sanna ja Tuula tekivät Allun ja Swingin kanssa kesäretken Kuopioon. Perjantaina hollantilainen kalastajasuoja oli paikallaan. Rankkasateen jäljiltä ravirata oli kuravelliä ja ojat piripinnassa. Neuvokkaat retkeläiset löysivät siltarakennelman ja virittivät leirinsä siihen. Onget ja syötit vain puuttuivat.

Tuloksena Allulle (G. Home-Brew) 3 x ROP VET, 1 x ROP, 1 x VSP ja 1xPU3.
Swingin (G. Globetrotter) veikkausrivi oli tylsempi: 3 x PN2 + 3 x varacacib.
Su 3.8. Allu ROP, tuom. Hans v.d. Berg
Kuva: Anna Mäkinen


Eburacum Grindstones Grace
Englanninkääpiöterrieri Havi (s. 1.4.08) tuli joukkojemme jatkoksi Englannista. Havin löytyminen oli monien sattumien summa. Kummitätinä ja neuvonantajana toimi Marja Huttunen (Twinstripe) - kiitokset Marja siitä!
Havin nimi tulee rotumääritelmästä, ett:n korvien tulisi olla kynttilän liekin muotoiset. Havilla ne tosin vielä lepattavat villisti!
Englanninkääpiöterrieri luetaan terrieri-ryhmään (FCI 3) ja sen rotujärjestö on Suomen Kääpiökoirayhdistys, jonka alaisuudessa toimii ETT alajaosto.Viisu ja muut hyväksyivät heti uuden tulokkaan porukoihin ja leikkikin sujuu hyvin.


Rumban uudet harrastukset

Rumba pääsi kokeilemaan uusia harrastuksia juhannusleirillä;
vauvanvetoa ja suojelua. Molemmat olivat ihan mieluisia kokeiluja!

Kuvat: D&C Dogsport12.7. Erikoisnäyttely; urokset & kasv Sally Leslie, nartut & ROP John Bainbridge

Allu* G. Home-Brew oli päivän ROP Veteraani.
Narttujen käyttöluokassa esiintyi peräti kolme G-käyttövaliota. Stiina* G. Globeflower voitti luokan (eri), äitin Luumu* G. No War oli toinen (eri) ja Nikita G. Weather Forecast oli neljäs (eh).
Valionartuissa Swingi* G. Globetrotter oli kolmas (eri) ja nuorten luokassa Tabe
G. Mrs Robinson neljäs (eri).
Poikia oli mukana junnuissa Monni G. Gibson Les Paul (eri), nuorissa Urho G. Dark Valiant (eh), avoimissa Foggy G. Foggy Morning (eh) ja valioissa Riesa G. Sea Surge (eri).
Tyttöjä osallistui nuortenluokkaan Pipri G. Dark Pearl (eri) ja Lola G. Cry Me A River (eh).
Sinisistä koostunut kasvattajaryhmä* oli 3. + KP.

Perinteet eivät pettäneet: Errarisää oli mitä mainioin ja pöytä notkui herkuista. Tällä kertaa juhlittiin Stiinan, Swingin, Rumban ja Nikitan valioitumisia.

13.7. Karjaa, Branislav Rajic
Tabe G. Mrs Robinson NUK1 PN-2 vasert
Stiina G. Globeflower KÄK1 PN-3Sannan ja Allun tuuletus ja riemu nauratti myös tuomari Sally Leslietä taustalla.
Kuva: Maria Kekkonen.


5.7. Riepusta FIN AVA

G. Maclaren viimeisteli FIN AVA -tittelin, eikä millään helpolla voitolla! Agirotuviikonlopun mini 3-luokan jättikisaan osallistui peräti 157 koirakkoa.
Riepua ohjasi Janne Karstunen.
Onnittelut ja kiitokset koko BATin koulutustiimille ja erityisesti Pasille vuosien uurastamisesta. Tulihan se sieltä ja varmasti maistuu makealle!
Hieno suoritus oli myös FAO Open tasoituskisan minien toinen sija.

Agirodun tuloksia tästä linkistä.

 

Kuvat Riepun voittoradalta: Erja Suni-Räsänen


Janne ohjasi lauantaina myös Ettaa ja tuloksena KV-kisan yhteistuloksissa peräti viides sija!

 

 

Janne ja Etta vauhdissa KV agilityradalla.
Kuva: Maria Kekkonen


5.7. Maailmanvoittajanäyttely
Kesäretkikohteemme tietenkin Tukholman suurtapahtuma. Vietimme myös upean kesäpäivän Mariefredin pikkukaupungissa.
Vanha homekorva Allu taas teki taas kerran ylläritempun ja on nyt Veteraani Maailmanvoittaja! Swingille avoimessa luokassa ERI, mutta ei sijoitusta. Onnittelut Iirikselle hienosta ryppikolmosesta ja kaikille muille voitokkaille sekä sijoittuneille suomalaisille bordereille! Tulokset tästä linkistä.
Eipä taaskaan jäänyt arvailujen varaan, mistä maasta parhaat borderit tulevat!

Aamiaisella Mariefredissä, taustalla Gripsholmin linna.

 


Veteraani Maailmanvoittaja G. Home-Brew

Pallontallaajan valiokuva otettiin tietenkin reissun päällä.
FIN MVA G. Globetrotter
 
Swingi ja Allu Gripsholmin linnan pihalla.

15.6. Forssa KV Kirsti Lummelampi
Swingi
G. Globetrotter ROP, CACIB (kuva: Tuula Salo)

Etta (G. Vanilla Sky) ja Tiina olivat Varkaudessa agilityn SM kisoissa. Hyppyradalla pari oli nollatuloksella 23. peräti 126 startanneen minikoirakon joukossa.
Heta (G. Mist of Time) ja Janne olivat sijalla 44.
Agilityradalla molempien parien kohtaloksi tuli hylkäys.
Onnittelut tuoreille Suomen mestareille, Toffelle ja Jannelle!

14.6. Avesta, Dalarnas Terrierklubin näyttely
Charlott Sandberg (28 borderia)
Stiina G. Globeflower VSP

8.6. Tuuri, Marja Salminen G. Globetrotter VSP
Swingi valmistautui näyttelyyn edellisenä iltana mökillämme saunomalla, uimalla ja painimalla G. Tabloid Queenin (12 viikkoa) kanssa.


Kuvat: Italo

5.6. Etta (G. Vanilla Sky) ja Tiina minien BAT-agilitymestarit!

Lisäksi Ettan poika Vertti (G. Weatherman) & Heini tulivat toiseksi medi-mestaruutta ratkottaessa.
Samassa luokassa podiumille nousi vielä kolmanneksi Jokke (G. Buy My Vote) & Atte. Pari teki ensimmäisen virallisen kisastarttinsa Agryn kisoissa 1.6. ja siellä heltisi heti toinen sija viitostuloksella!

BAT-Mestaruuskisat käytiin Ojangossa ja tuomarina toimi Esa Muotka.

Lisää Erja Suni-Räsäsen kuvia vauhdista ja vaarallisista tilanteista tästä linkistä.

 

Vasemmalta Heini, Vertti, Etta, Tiina


31.5. Toukosta Vuoden Tulokas 2008 Stadi Gamesissa

Touko G. Glenmore nousi myös mini kolmosiin voittaen Ritva Herralan agilityradan. Vuoden tulokas -kisa muodostuu agility- ja hyppyradasta, joiden yhteenlaskettu tulos ratkaisee. Kisa on tarkoitettu koirille, jotka ovat kisanneet ko. vuoden aikana ykkösluokassa. Onnittelut Sannalle ja Toukolle - pojasta polvi on parantunut!

Stiina G. Globeflower oli Ahvenanmaalla luonnetestissä: toimintakyky +1,
terävyys +1, puolustushalu +1, taisteluhalu -1, hermorakenne +2,
temperamentti -1b, kovuus +3, luoksepäästävyys +2a, laukauskokematon.


Touko riemuitsee pytystä ja sertistä! Kuva: Kirsi Söderberg24.5. INT Aptus Show, Karl-Erik Johansson (S)
Swingi G. Globetrotter AVK1 PN-3 SERT --> FIN MVA
Lola G. Cry Me A River NUOH
Tabe G. Mrs Robinson NUK-2 EH
Luumu G. No War VAK-3 EH
Monni G. Gibson Les Paul JUK-2 EH
Allu G. Home-Brew VAL ERI VAK-2

25.5. Hamina Zeljco Gajic (Slovenia)
Allu G. Home-Brew ROP VET PU-4
Swingi G. Globetrotter PN-4

26.5. Luonnonluolan tarkastus Vihdissä, tuomarina Eero Suomus
24.5. Luolakoe Numminen, tuomarina Esko Eirto A48

Rumba G. Shock Wave. Käyttövalion arvo on anomista vaille!
Onnittelut - erityisen hieno saavutus tokokoiralta!Hans G. Volcanic Force
18.5. Joensuu INT Rainer Vuorinen: PU-2 VASERT, VACACIB
17.5. Joensuu Maija Mäkinen: KÄY EH
11.5. Mänttä Tarmo Viirtelä: KÄY EH

Etta G. Vanilla Sky & Tiina Kovalainen
17.5. Kirkkonummella agilitykisoissa tavoiteltu tuplanolla! Sijoitukset neljäs ja viides. Tuplanolla (samana päivänä kaksi peräkkäistä starttia) tarkoittaa sitä, että Etta ja Tiina pääsevät vuoden 2008 arvokisoihin (SM ja MM-karsinta).

Rumba G. Shock Wave
17.5. Suoritti BH-kokeen hyväksytysti. Suullinen arvostelu: seuraaminen: erinomainen, istuminen: erinomainen, maahan meno ja luoksetulo: hyvä, paikallamakuu häiriön alaisena: erinomainen, kaupunkiosuus: hyväksytty. Onnittelut Emmalle!
Kuvia Ojangossa otti Petri Voutilainen, kuvat löytyvät tästä linkistä. Kiitos kuvista!

4.5. BAT Agilitykisat

Paljon hienoja tuloksia, uusia ja mielenkiintoisia koirakkokokeiluja!
Linkki tuloksiin BATin etusivulta


29.4. Nikitasta KVA
Luonnonluolan tarkastus, hyväksytty. Tuomari Eero Suomus.
Tämä ei totisesti ole mikään yleisölaji - kunnon kuvaakaan ei saanut, kun Nikita työntyi kallionlohkareen alle. Seuraavaksi Nikitalle on luvassa ihan uusi laji; suunnistus.
Onnittelut vielä kerran Kampin Käyttövaliolle!

27.4. Lahti KV Markku Kipinä

Allu ROP VET, Hans AVK1 ERI,
Viisu AVK2 EH, Swingi AVK3 EH

26-27.4. Luonnetesti

Kelkkaukko oli sittenkin Nassen ja Eiran kaveri... Tuomari Lea Kilpeläinen (oik) testasi Manun taistelumoottoria. Manulta puuttui puolustushalu täysin, mikä oli mieluinen vahvistus Marialle. Se ominaisuus kun ei ole toivottavaa etsijäkoiralle. Ettan testituloksissa ei niinikään yllätyksiä.
Kaikki tulokset ovat kerhon tulospalvelusivuilla.


23.4. Luolataipumuskoe Ruotsinpyhtää

Nikita G. Weather Forecast suoritti komean tuloksen A50! Tuomari Lauri Rostedt tuumasi keskeytettyään kokeen: "Vain pakki puuttuu". Helsingin Kampissa asuva Nikita on kehittynyt luolakoiraksi pitkän kaavan mukaan. Se työskentelee oikeaoppisesti koventamalla riistan painostusta. Käyttövalion vahvistukseen tarvitaan vielä luonnonluolan tarkistus, joka käydään suorittamassa heti kun se on mahdollista.

Onnittelut Nikitalle ja kiitos Päksylle ja Jussille ahkeroinnista!

 

Tuomari Lauri Rostedt, Nikita ja onnelinen koiran emäntä!


19.4. Västerås, Dodo Sandahl (45 borderia)

Stiina G. Globeflower VSP SERT -> S MVA
Jättionnittelut Stiinalle ja Marialle!

19.4. Jyväskylä, Pirjo Hjelm (21 borderia)
Swingi G. Globetrotter AVK1, PN4, VASERT
Hans G. Volcanic Force AVK2, ERI

Etta & Tiina Mikkelissä agikisoissa, sijoitus 3. nollatuloksella.Iida G. Second Actress 9.12.1993 - 14.4.2008

Ylitse kaikkien kyynelten
tuhat muistoa lohduttaa
ne tallessa päivien menneiden
on kultaakin kalliimpaa.

Liisi


Glenbucket Scot's Sodger Rotsi
5.3.1994 - 27.3.2008
2007 1997 2007


24.3. Lappeenranta KV, Mona Selbach (N)
Rumba G. Shock Wave* ROP, CACIB, SERT -> FIN MVA
Swingi G. Globetrotter* PN-2, VACACIB, VASERT
Allu G. Home Brew* ROP VET PU-2
Hans G. Volcanic Force* PU-4, VASERT
Urho G. Dark Valiant JUK-2 ERI
ROP Kasv* + KP


Lappeenrannan jää-hallissa on aika viileää, monikäyttöinen borderi on myös oiva niskanlämmittäjä!


16.3. Tampereen KV Näyttely Elly Weijenborg-Weggemans, Hollanti
ROP-2 + KP Kasviksessa lisäksi Swingi G. Globetrotter AVK-2 ERI (kuvat Erja Suni-Räsänen)


Allu G. Home Brew VET-2 ERI

Hans G. Volcanic Force AVK-3 EH

Tabe G. Mrs. Robinson NUK-4 EH


8.3. Lieto agilitykisat

Etta ja Tiina 3. nollatuloksella, koirakoita 29. Tavoitteena oli tuplanollatulos,
mutta kaksi muuta yrittämää toivat harmittavan viitostuloksen sekä hylkäyksen.2.3. Kaapelin pentunäyttely

Monni G. Gibson Les Paul kävi tepastelemassa elämänsä ensimmäisen näyttelypyörähdyksen. Se oli isompien luokassa ainoa osanottaja, sai KP:n ja sijoittui urospentujen kolmanneksi.

1.3. Ruotsin Terrieriklubin näyttely , Nyköping

Stiina G. Globeflower PN-2, tuomarina norjalainen Petter Steen. Näytillä oli 38 borderia. Lisäksi Stiina oli BIS-käyttöluokan koira!

Monni Kaapelilla (8 kk)24.2. SUKOKA:n kasvattajapalkinto

Minulla oli tänään mieluisa tilaisuus vastaanottaa Suomen Koirankasvattajat ry:n kasvattajapalkinto ensimmäisenä borderterrierikasvattajana.

Palkinnon edellytyksenä on mm. kasvattajakurssin suorittaminen. Siihen aikaan kun sain kennelnimen (1992), ei kursseja vaadittu.
Siispä härkää sarvista ja koulun penkille!
Suoritin kurssin syksyllä ja hyvä olikin, sillä siellä oppi taas paljon uutta asiaa.
Nyt voisi vaikka alkaa koiria kasvattamaan...


Kuva: Jetta Tschokkinen

 


9.2. Sikke kolmosiin!

Liisa ja Sikke G. Single Today sijoittuivat Riihimäen agilitykisoissa toiseksi ja
Johanna Nybergin tuomaroidessa sijoitus tiesi nousua kolmosluokkaan!

Onnittelut!2.2. Stiinasta KVA

Stiina valioitui toisen kerran viikon sisällä! Luolakoiran ura oli lyhyt mutta tehokas; Stiina kävi ensimmäisen kerran tutustumassa luolastoon elokuussa, ensimmäinen koe lokakuussa B-tuloksella ja toinen B marraskuussa ja tänään A46 Mynämäellä. Tuomarina oli tänään Hannu Rinne. Täyttä pistepottia laski intohaukku tyhjässä luolassa ja yksi "takaoven tarkistus" riistakokeessa.

Yhdet harjoitukset ja kolme koekäyntiä - taipumuksia siis on!

Hienoa työtä, Maria ja Stiina!FIN MVA & KVA G. GlobeflowerKelgram Owen Tudor "Ringo"
30.11.1992 - 28.1.2008


27.1. INT Winter Dog Show Turku
Tuomarina William Browne-Cole (GB), 34 borderia

VSP, SERT, CACIB G. Globeflower Stiina -> FIN MVA
NUO ERI NUK-1 G. Mrs. Robinson Tabe
AVO ERI AVK-3 G. Globetrotter Swingi
VAL EH G. Sea Surge Riesa
ROP KASV + KP

 

 

Kuva: Erja Runi-Räsänen


 


12-13.1. Eckerö Agility Winter Games

Touko ja Sanna olivat hirmu vedossa; ensimmäisen kisan nollavoitto ja luokkanousu minikakkosiin. Onneksi olkoon! Nollatahti jatkui heti kakkosluokassa ja sijoitus toinen. Allu-iskä joutaisi ottamaan mallia ainakin pojan kontakteista (kuva).
Ettan ja Tiinan saldo neljästä startista oli kolme nollaa ja paras sijoitus kahdeksas n. 60 startanneen luokassa.
Riesa ei saanut tulosta, mutta hyviä kisastartteja ja paljon harjoitusta. Myös Stiina ja Maija jäivät tällä kertaa ilman tulosta.


2007 näyttelyt pähkinänkuoressa


G. Globeflower Ruotsissa
2.9. PN-2, SERT (Bengt Nilsson)
15.7. ROP, SERT (Matti Luoso)
16.6. ROP, SERT, BIS-1 Nuori, BIS-3 (Siv Jernhake)
17.6. VSP, SERT (Gertrud Hagström)
3.3. ROP, SERT, BIS-2 Nuori, BIS-5 (Matti Luoso)
Border Terrier Sällskapet 2007 Näyttelykoira jaettu 7. sija
Svenska Terrierklubben 2007 Vuoden Näyttelykoira 6. sija

Muut ulkomaan näyttelyt
18.11. Minsk (Jovanovic Nemanja)
ROP, SERT, CACIB G. Snusgustav
VSP, SERT, CACIB, G. Polkagris
17.11. Minsk (Lilian Hanniste)
ROP, SERT, CACIB G. Snusgustav -> INT & BLR MVA
VSP, SERT, CACIB, G. Polkagris -> BLR MVA
19.8. Tallinna (Lilian Hanniste)
ROP, SERT, CACIB -> EST MVA G. Sea Surge
VSP, SERT, CACIB -> INT & EST MVA G. No War
2.9. Pietari (N.E. Sedyh)
ROP, SERT, CACIB G. Snusgustav -> RUS MVA
VSP, SERT, CACIB G. No War -> RUS MVA

Käyttövaliot
G: Weather Bound
G. No War

28.10. Lahti KV, V-P Kumpumäki
PN-2 CACIB, G. Skattkammare
20.10. Seinäjoki KV G-C Stafberg
VSP, SERT, CACIB G. Globetrotter
ROP-KASV


6.10. Oulu KV Laura Cox
VSP, CACIB G. No War
22.9. Eckerö Paul Scanlon
VSP, CACIB G. Skattkammare
PN-2 SERT, VACACIB G. Globeflower
BIS-4 KASV
26.8. TerriEri Frank Nicolls
PN-2, SERT G. Globetrotter
ROP-KASV
25.8. Tervakoski INT Petter Steen
PN-4, SERT G. Globetrotter
ROP-KASV
22.7. Hyvinkää Markku Kipinä
ROP, SERT G. Shock Wave
7.7. Lammi r-3 Ritva Raita
VSP, SERT G. Volcanic Force
16.6. Kotka KV Joaio Vieira Lisboa
PU-3 SERT G. Sea Surge -> FIN MVA
20.5. Aptus INT Kurt Nilsson
ROP SERT CACIB G. Globeflower
19.5. Rauma Britta Roos-Börjeson
ROP, SERT G. Globeflower
14.4. Vaasa KV Marja Talvitie
G. Globeflower VSP SERT, CACIB
24.1. Turku KV Jochen Ebenhardt:
PN-2 SERT G. Shock Wave
13.1. Juva r3 Paavo Mattila:
VSP SERT G. Weather Bound -> FIN MVA
7.1.Kajaani KV Markku Kipinä:
ROP CACIB G. Skattkammare
ROP KASV