Uutisia ja ajankohtaista 2007

15.12. Hund-07, Tukholma

Tuomarina Jayne Gillam (Orenberg) Englannista.

Stiina voitti avoimen luokan ja sai CK:n, mutta ei sijoittunut. Tåpe oli avoimessa luokassa viides ja Riesa urosten avoimessa luokassa neljäs.

Kyllä tuli taas ikävä vanhoja näyttelysääntöjä! Ja on nuo ruotsalaiset muutenkin rohkeita ja päättäväisiä, piut paut välittävät joistakin FCI:n typeristä määräyksistä! Hundissa saattoi esittää borderin myös käyttöluokassa. Utelin asiasta ja sanoivat vaan, että miksei käyttökoiraa saisi esittää käyttöluokassa myös KV-näyttelyissä, jos se on käyttövalio? Niin, miksei? Meillä ollaan niitä kuuluisia mallioppilaita ja ruotsalaiset vaan naureskelevat niin meille kuin FCI:llekin!

Onnittelut Iirikselle ryppikakkosesta ja muillekin suomalaisterriereille, jotka veivät kaikki ryhmäsijat!

 

Stiina Jayne Gillamin arvosteltavana.
Kuva: Erja Suni-Raäsänen

 

Viikon synttärisankari: Soppa 11 vuotta 13.12.

Soppa-mummolla on täysi häkä päällä! Paitsi kun sataa vettä, metsään ei tee mieli. Se edelleen osallistuu ihan kaikkeen elämänmenoon, varsinkin keittiöhommat ovat kiinnostavia. Ettei vaan yhtään suupalaa jäisi metsästämättä. Ja viisaana mummona se ei kerjää ylöspäin, niinkuin muut, vaan seuraa lattiaa, josko sinne tipahtaisi joku murunen. Toiseksi parasta elämässä on saunominen.
Kuulo on alkanut sen verran heikkenemään, että joku vieraskin saattaa joskus päästä sisälle sen huomaamatta. Sopan vastaanotto on aina ollut yhtä riemukasta niin vieraille kuin omallekin väelle ja siihen on totuttu. Nyt jos mummo sattuu kuorsaamaan jossakin eikä kuule oven kolahdusta, vieraskin osaa kysyä; onkos Soppa jossakin reissussa?

Voittajanäyttely -07, Grete Bergendahl (N)
Tåpe valioluokan kolmas (ERI)
Riesa valioluokan neljäs (ERI)
Tabe juonioriluokassa H
Swingi avoimessa luokassa H


KANS & FIN & LV & EST MVA V-98 Plushcourt Pleasure
"Soppa" synt. 13.12.1996


30.11. Ringo, päivän synttärisankari!

FIN & LUX MVA Kelgram Owen Tudor täyttää tänään 15 vuotta (matkoilla Varistossa, ei vastaanottoa).
"Uksu" on ikään nähden hyvässä kunnossa. Välillä on huonoja päiviäkin, mutta toisena päivänä se taas innostuu melkein riehumaan. Ringo tekee päivittäin lyhyitä mutta hitaita lenkkejä. Nenä nimittäin toimii moitteettomasti ja paikallisuutiset on tutkittava tarkkaan.
Ringo on professori, tutkija ja mietiskelijä. Se on aina ollut kiinnostunut omaehtoisista harrastuksista, agilityhyppely ei olisi voinut vähempää kiinnostaa! Ringo tuli 8 kk ikäisenä Suomeen ja jonkin ajan kuluttua veimme Liisin kanssa sen ja Mantan kettua katsomaan. Ringo, ystävällisenä herrasmiehenä ikäänkuin esittäytyi ketulle: "Hello, olen Ringo suoraan Englannista. Haluaisitko leikkiä kanssani?". Meistä tuntui että myös kettu nauroi tälle, rotumääritelmän mukaan "Ennen kaikkea Rohkealle Metsästyskoiralle"!17-18.11. Minsk 2 x CACIB näyttelyt

Menimme Aritan, Nuuskun ja Polkan kanssa Tallinnaan, josta bussilla kohti Valko-Venäjän Minskiä. Matka oli Aritalle ensimmäinen ulkomaan näyttelymatka ja hyvin "Täti Zorro" pärjäsikin! Matkustimme tullen ja mennen yön yli bussissa ja Aritan matka sujui nukkuen korvatulpat korvissa ja silmälaput silmillä. Kiitokset kaikille hulvattoman hauskoille matkakavereille!

Lauantaina tuomarina oli virolainen Lilian Hanniste. Nuusku oli ROP ja Polkka VSP. Molemmat saivat CACIBIT ja sertit. Nuuskusta tuli näin Kansainvälinen muotovalio ja molemmista myös BLR CH. Sunnuntaina serbialainen Jovanovic Nemanja arvosteli koiramme samaan järjestykseen. Muita bordereita ei ollut ilmoitettu.

Kotosalla Sanna oli ahkerana agilityradoilla. Mimmi ei sairauden vuoksi päässyt ohjaamaan Riesaa. Sanna ja Riesa treenasivat kerran yhdessä ja voittivat ATD:n kisoissa hyppyradan huimalla -16,95 ajalla! Samalla radalla Touko oli neljäs -11,95 tuloksella. Agilityradalla Touko teki nollan -6,40 ajalla ja oli kuudes. Emma ja Rumba saivat viitostuloksen.
Stiina oli Mynämäellä luolataipumuskokeessa ja sai hienosti tulokseksi B43. Tämä oli Stiinan toinen B-tulos. Tuomarina toimi Esko Eirto.


14.11. Nikita ( G. Weather Forecast) iltakokeessa Ruotsinpyhtäällä

Tuomarina Reijo Pyyppönen ja tuloksena B43. Niki teki töitä viisi minuttia kunnes tuomari päätti keskeyttää kokeen. Tämä oli Nikitan toinen B-tulos.

Viime viikolla Rumba (G. Shock Wave) ja Emma starttasivat ensimmäiset viralliset agilitykisat mini-luokassa. Kolme starttia ja kaikista tulos, yksi kymppi ja kaksi viitosta. Hieno alku - taisi kisakärpänen puraista pahan kerran?!28.10. Lahti KV, Veli-Pekka Kumpumäki

Nasse G. Vice President NUO ERI / NUK-2
Hans G. Volcanic Force AVO ERI / AVK-1
Riesa G. Sea Surge VAL ERI / VAK-3
Tabe G. Mrs. Robinson JUN EH
Stiina G. Globeflower AVO ERI / AVK-3
Swingi G. Globetrotter AVO ERI
Rumba G. Shock Wave AVO ERI / AVK-4
Tåpe G. Skattkammare VAL ERI / VAK-1 PN-2 CACIB

 

 

 Nasse tarkkailee Lahdessa kehätouhuja


Seinäjoki 20.10. Carl-Gunnar Stafberg

Swingi G. Globetrotter oli VSP ja korkkasi ensimmäisen CACIBinsa 2-vuotissyntymä-päivänsä kunniaksi! Oikein piti tarkistaa tulisiko siitä myös FIN MVA,
mutta säännössä sanotaan selkeästi että kolmas serti on saatava yli 24 kuukauden ikäisenä. Swingi oli tuona päivänä täsmälleen 24 kuukautta. Jos borderit olisi arvosteltu sunnuntaina, niin vaan olisi pätkähtänyt tittelikin! Tåpe G. Skattkammare oli PN-2 ja Rumba G. Shock Wave oli AVK-2/EH.
Nasse G. Vice President oli elämänsä ensimmäisessä koiranäytelyssä. Matten "tallirakki" yllätti PU-2 -sijoituksella ja sai vielä muistoksi reissusta varacacib- ja varasertiruusukkeetkin!
Kasvattajaryhmämme oli roppi ja sai KP:n mairittelevin maininnoin; " Fyra olika kombinationer, ett utmärkt uppfödarsresultat."
Kiitos apukäsille, Annalle ja Annikalle!

Nikita,G. Forecast oli Vihdissä luolakokeissa ja sai tulokseksi C39. Se haukkui tehokkaasti täyden ajan ja palkittiin kokeen parhaan koirana. Tuomarina oli Jarkko Ruotsalainen.
 Näin lokoisaa on matkustaa uudella "Taviksella"


13.10. Nyköping, SvTekin näyttely, Petter Fodstad

Stiina G. Globeflower PN-3


14.10 "Maija" G. Stop War jäljestyshommissa

Maija on metsästäjien jäljestyskoirien hälytyslistalla ja sitä pyydettiin tänään ensimmäisen kerran apuun. Muut koirat olivat kaikki jahdissa ja Maijaa tarvittiin haavoittuneen metsäkauriin löytämisessä. Maija teki työnsä mallikkaasti ja löysi pian haavoittuneen eläimen. Pienen jälkikoiran työskentely oli tehnyt metsästäjiin suuren vaikutuksen!


6.10. Oulun KV näyttely; Laura Cox (Irlanti)

Luumu (G. No War) VSP + CACIB, handlerinä Anna Mäkinen
Tåpe (G. Skattkammare) VAL ERI VAK4
Swingi (G. Globetrotter) NUO EH NUK4

Kiitos Annalle erinomaisesta "Äitin Luumun" esittämisestä!

Stiina (G. Globeflower) oli samaan aikaan oikeissa hommissa Mynämäellä. Ensimmäisten luolataipumuskokeidensa tuloksena Stiinalle kirjattiin B40. Tuomari Reijo Pyyppönen keskeytti kokeen muutaman minuutin jälkeen. Pisteitä vähensi se, että Stiina pohti tarkkaan kokeen alussa, kannaattako koko luolaan mennä. No, päätti kuitenkin ryömiä sisään ja työskentely olikin erinomaista.
Samalla keikalla se suoritti myös luonnonluolan tarkastuksen.

Stiinalta ja Marialta terveiset ja kiitokset Anjalle ja Elkelle pienen "työtapaturman" hoitamisesta!

 

Eckerö 22-23.09.

Viikonlopun saalista: Tåpe VSP, Stiina PN-2 + serti sekä Tåpen saama CACIB siirtyy Stiinalle. Kasvattajaryhmä BIS-4, tuomarina Karl-Erik Johansson Ruotsista.
Agilityssä riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta tulostakin syntyi: Etta ja Tiina tekivät kaksi 0-rataa, sijoittuen toiseksi ja viidenneksi. Allu oli kerran toinen, tosin ei puhtaalla radalla
ja Touko sai ensimmäisen kisatuloksen ja oli myös toinen
10 virheellä. Stiina starttasi ensimmäisiin kisoihin, mutta
vielä ei tulosta tullut.
Polkan ja Maijan tulossaalis tällä kertaa vain hyllyjä.

 


Agilityä...

Riepu ja Tiina 0-voittoon hyppyradalla! Tuomari
Anne Savioja kujeilee vierellä.


Englantilainen tuomari Paul Scanlon, G. Skattkammare ja vakihandlerinsa Sanna.


... ja KV-näyttely
 

Näyttelyssä myös Etta (ERI, AVK3)ja Allu (ERI VAK4) sekä Touko (EH AVK3). Itse olin töissä kehäsihteerinä molempina päivinä, kiitos kaikille apukäsille oman kehäpaletin pyörittämisestä! Hienosti meni, BIS-4 kasvis oli ihan kiva!


 


Stiina (G.Globeflower) Bjuv, Ruotsi 8.9.

CG Stafbergilla arvosteltavana 51 borderia, Stiina PN-3 ja BIS-3 Nuorikoira.
Kuvan lähetti Elina Pietiläinen, kiitos!

 


Riesa (G. Sea Surge) luonnetestissä 2.9.

Toimintakyky +2, terävyys +3, puolustushalu +3, taisteluhalu +3, hermorakenne +1, temperamentti +1, kovuus +3, luoksepäästävyys +3, laukaisuvarma. Kokonaispisteet 185. Tuomareina Bengt Söderholm ja Lea Haanpää.

 


Stiinan (G. Globeflower) Ruotsinturnee jatkui Högbossa
(35 borderia):

2.9. Bengt Nilsson PN-2 + serti (viides Ruotsista)
1.9. Ulla Lethenström PN-4


Pietari 2.9.2007

Nuusku (G. Snusgustav) oli ROP ja sai CACIBin sekä sertin jolla saa lunastaa RUS MVA-tittelin.
Luumu oli VSP ja sai samat lisukkeet.

CACIB oli Nuuskulle järjestyksessä kolmas ja samalla saatiin plakkariin kolmas (Suomi, Belgia, Venäjä) maa. Luumulle CACIB oli viides, maalistalla on nyt neljä maata (Suomi, Unkari, Viro ja Venäjä).

Näyttelyssä esitettiin kolme borderia. Nuortenluokan nartun isä on Tarmo, joten rodun edustus oli hyvinkin suomalaistaustaista.

Kiitos bussin takaosastolle mukavasta matkaseurasta ja apukäsistä kehässä. Rotuoppia tuli taas aikamoinen pläjäys mopsista, cihusta, shipperkestä, sheltistä ja tiibetinterrieristä!

 

 


25.8. Tervakoski INT ja 26.8. TerriEri

Swingi (G. Globetrotter) oli hirmuisessa sertivedossa - molemmista näyttelyistä sertit kotiin!
Tervakoskella nuortenluokan voitto ja PN-4. Terrierijärjestön 60-vuotisjuhlanäyttelyssä nuortenluokan ykkönen ja PN-2.

Tervakoskella tuomarina oli norjalainen Petter Steen ja TerriErissä englantilanen kasvattajatuomari J Frank Nicholls (kennel Halcus).

Molemmissa näyttelyissä kasvattajaryhmä oli ROP.
Kaikki tulokset kerhon tulospalvelusta.

Peggy G. Beautiful Mind ja Ragni pinkoivat toisen mini-1 nousunollansa Järvenpään agilitykisoissa.Tabe G. Mrs Robinson TerriEri junnujen luokkavoitto

Stiina G. Globeflower TerriEri NUK-2 ja PN-4


Allu G.Home Brew - vanha sotaratsu tuli mukaan kannatusmielessä - voitti valioluokan ja sijoittui PU-4!Onnin ja Foggyn kehätyyliä! Kuvat: es-r


Allu kaahaa, Pipri tanssahtelee ja Tabe teputtaa. Kuvat: es-r


Hans vauhdissa käyttöluokassa ja Tåpe skeittaa. Kuvat: es-r


TerriErin ROP-kasvis: Allu (PU-2), Stiina (PN-4), Swingi (PN-2), Luumu (KÄK-1)


Luumusta Intti ja EST MVA Tallinnassa!

Tallinnassa tuomaroi virolainen Lillian Hanniste. Näyttelyssä oli kolme urosta ja kolme narttua, kaikki Suomesta. Luumu (G. No War) oli VSP.

 


Riesalle EST MVA ja ensimmäinen ulkomaan CACIB

Riesa (G. Sea Surge) oli ROP. Mukana oli myös Tabe
(G. Mrs. Robinson) , joka oli ainoa esitetty juniori ja sai laatuarvosteluksi EH:n.

 
Kuvat: Erja Suni-Räsänen
   

Tabe ja Riesa esiintyivät parikilpailussa. Ainoana esitetty borderiparimme sai vaaleanpunaisen nauhan, mutta emme ehtineet jäämään ryhmäkehiin.

 

 

 

Stiina (G. Globeflower) oli 19.8. Ruotsissa Norrköpingin KV-näyttelyssä PN-4. Tuomarina Marina Giudetti Italiasta, jolla arvosteltavana 43 borderia.


Nuori Border Päivä 11.8.

Päivillä oli nuorison sukutauluissa esiintyvien yli 10-vuotiaiden veteraanien kavalkadi. Paikalla oli kymmenen pirtsakkaa eläkeläistä, joista 15-vuotias Ringo joukon vanhin.

 


Tuomarina Monica Stafberg, Ruotsi

Päivän parhaasta tuloksestamme vastasi Tabe, sisko Lola ja veli Brando eivät sijoittuneet. Onni oli ainoa luokkavoittajamme, velipoika Urho ei sijoittunut. Pipri oli Kimulien neljäs, Fanni Pimatsujen viides. Kasvattajaryhmä sijoittui viidenneksi.


Rotsi Glenbucket Scot's Sodger 13,5 v

 


Tabe G. Mrs Robinson Giltsien 2 + kp / PN-5Irade's Åsa Åström 11 v ja isänsä Ringo Kelgram Owen Tudor 15 v kravatti kaulassa.

 Onni G. Dark Hunter Suharien luokan voittaja.Rumba ROP!

Markku Kipinän kehässä Hyvinkään kaikkien rotujen näyttelyssä 22.7. esitettiin kymmenen borderia. Serti oli Rumballe toinen.

Ryhmäkehässä sijoitus oli hyvin epävirallisesti RYP-5, sillä V-P Kumpumäki kätteli meidät kotimatkalle viimeisenä pelistä pudonneena.


TK1, TK2 G. Shock Wave


Manu ja uudet etsijäjoiran valjaat

"Nyt Manun ainakin näkee ja kuulee metsässä (huomaa kulkuset). On ollut vähän treeneissä hankalaa, kun herra on niin pieni ja maastonvärinen!

Manu on aloitellut etsintäkoiraharjoitukset Tampereen Seudun Etsintäkoirissa (TSE). Ohjelmassa jälkeä ja hakua. Harjoitukset tehdään useimmiten maastossa ja osa treeniporukasta "eksyy" metsään. Välillä voi harjoituksia olla tehtaissa ja muissa rakennuksissa sekä myös vesilläkin. Harrastus on mukavaa toimintaa koiralle ja ohjaajalle. Molemmat saavat käyttää sekä päätään, että jalkojaan samalla nauttien suomalaisesta luonnosta mustikoineen ja hirvikärpäsineen. Harjoituksia on ympäri vuoden joka säällä. Vaatii koiralta (ja ohjaajalta) hyvää kuntoa ja kiinnostusta ihmisiä kohtaan. Lisäksi tarvitaan sisua ja aimo annos ronskia otetta. Mikä siis voisi olla borderia parempi koira tähänkin hommaan?"

Terveisin Manu (G. Globalizer) ja Maria
 
Stiina piipahti taas Ruotsissa 15.7.

Alftan kansallisessa näyttelyssä oli 31 borderia Matti Luoson arvosteltavana. Hänen roppikoiransa oli toistamiseen Ruotsinmaalla G. Globeflower. Tämä oli Stiinalle neljäs Ruotsin serti.

Koska Stiinan äitiysloma ei toteutunut, se jatkaa näyttelyharrastustaan Ahvenanmaalta käsin Suomenlahden molemmilla puolilla.

Maijan (G. Stop War) POHJ JVA -titteli vahvistettiin Norjasta!


Onnittelut Hansille sertistä ja Iidalle handlerin uran avaamisesta!


Hans (G. Volcanic Force) VSP Lammilla 7.7.

Tuomarina ryhmänäyttelyssä oli Ritva Raita, joka arvostelussaan kehui erityisesti koiran esittämistä.

Hansin handlasi ansiokkaasti Iida itse. Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisin ollut paikalla, mutta onneksi niin ei käynyt! Viisu oli aamulla sen verran rauhaton, että en tohtinut jättää sitä enää yksin. Kehän laidalla olleiden "kenneltätien" raportin mukaan tyylikäs ja rauhallinen kehäesiintyminen oli koiralle oikeasti eduksi.

8.7. Porvoon ryhmiksessä Hansin sijoitus oli KÄY ERI KÄK-1. Tuomarina tanskalainen Ingrid Borchorst.

 


Agirodussa Sikke (G. Single Today) ja Liisa saivat toisen nousunollan kohti kolmos-luokkaa! Etta ja Tiina tekivät yhden nollatuloksen hyppyradalta.Riesa ja Tabe näyttelykehissä 30.6. ja 1.7.

Lauantaina Tuusulassa Maija Mäkinen sijoitti Riesan (G. Sea Surge) uroksissa toiseksi. Tabe (G. Mrs Robinson) esiintyi pentuluokassa ROP-pennun arvoisesti.

Sunnuntaina oli vuorossa Karjaan KV näyttely ja tuomarina Mats Lindborg (S). Riesalle VSP + CACIB.
Pentuluokkaa ei tässä näyttelyssä ollut ja Tabe sai jäädä mökille uimastelemaan.

 

 

 

 

Salsa 31.1.2001-24.6.2007

FIN & S MVA Grindstones Europolitan


Mäyrä oli muuttanut yli kymmenen vuoden jälkeen takaisin mökkisaareemme ladon alle. Suuri Metsästäjämme Salsa yritti selättää sen, mutta mäyrä sai otteen Salsan alaleuasta ja raateli pahoin.
Hoito ei tehonnut ja jouduin tekemään elämäni vaikeimman päätöksen ja lähettämään Salsan ikuisille kettumetsille, sateenkaaren taakse.
Kiitos myötäelämisestä, molempien perheiden puolesta.
Salsa oli meille kaikille niin rakas.

 

 

Riesasta FIN MVA 17.06.!

Kotkan KV-näyttelyssä Riesa oli PU-3 ja sai Suomen Muotovalion arvoon oikeuttavan viimeisen sertin. Tuomarina Joao Vieira Lisboa, Portugali.
Luumu (G. No War) oli PN-2 ja sai varaCACIBin.

FIN MVA G. Sea Surge


Stiina Ruotsissa 16-17.06.

Terrieriklubin näyttely lauantaina Avestassa: G. Globeflower ROP + SERT, BIS-3. Molemmissa tuomarina Siv Jernhake. Mukana oli 26 borderia. Stiina oli myös BIS-1 Unghund, tuomarina Kurt Nilsson.
Lyhyestä virsi kaunis, Marialta ei tullut muuta viestiä menestyksestä kuin tämä kännykkäkuva!

Sunnuntaina oli vuorossa Avestassa kaikkien rotujen kansallinen näyttely ja Stiina oli VSP + SERT. Tuomarina Gertrud Hagström. Bordereita oli ilmoitettu 43.

Nyt Stiina jää näyttelytauolle ja toivottavasti mammalomalle! Se on astutettu Lyddington Last Supper at Risdenellä.

 

 


VERI harjoituksissa 14.6.

Vesiriistakoe on uudehko, luolakoirien taipumuskokeisiin oikeutetuille roduille tarkoitettu koemuoto. Borderterrierikerhon luolajaos järjesti lajiin tutustumistilaisuuden Lohjalla. Mukana oli kymmenkunta borderia, mm. Panu, Chili ja Luumu. Kuvassa Panu noutaa vedestä "saaliin".
Jäimme taas kerran ihmettelemään borderien monilahjakkuutta! Kaikki olivat kiinnostuneita linnusta ja jokainen taisi tuoda "haavikon" rantaan. Luumulta onnistui myös "tyhjän veden tarkistus" mallikkaasti, onhan se tottunut etsimään keppejä vedestä ohjauksen mukaan. Koe koostuu kolmesta osiosta, jäljestyksestä, vedestä hausta ilman riistaa ja varsinaisesta riistan noudosta, missä haulikon saattelemana saalislintu heitetään veteen. Borderissa 3/07 on juttu lajista ja harjoituksista. Lisätietoa Mäyräkoiraliiton sivuilla.


Viikonlopun 9-10.6. tuloksia:

Peggy (G. Beautiful Mind) ja Ragni tekivät puhtaan, mutta hieman yliaikaisen ratatuloksen Riihimäellä lauantaina. Sunnuntaina Helsingissä vauhti olikin jo kohdallaan: nollatulos ja sijoitus kolmas! Uraputki on avattu!

 

 

Rumba oli sunnuntaina Nummisissa luolakokeissa ja sai toisen B-tuloksensa kahden minuutin mallityöskentelyllä täysin pistein. Tuomarina Lauri Rostedt.


Stadi Games 2-3.6.

Tämä iloinen perhepotretti näpättiin lauantaina: isä ja tytär nollavoittoon samassa kisassa! Allu voitti medi-2 luokan ja tyttärensä Toffe (Junipermoor's Diamond) Janne Karstusen ohjaamana miniluokan. Toffe sai sertin ja siirtyi kolmosluokkaan. Tulokset olivat hyppyradalta, mutta Allu tarvitsisi luokkanousutuloksen agilityradalta. Keskellä tuomari Mia Laamanen.
Allunpoika Touko starttasi ensimmäisiin kisoihinsa, mutta tulosta ei vielä tällä kertaa syntynyt.
Vertti ja Heini takoivat lauantaina tasaista tulosta agi- ja hyppisradalla: molemmissa puhdas nolla ja sijoitus 4.


Borderterrierikerhon Erikoisnäyttely 27.5. Urokset Kevin Brown (DK), nartut ja BIS Siw Jernhake (S)


"Camu" G. Dark Victory oli Erikoisnäyttelyssä ensimmäistä kertaa kehässä. Myös Camun emäntä oli ensikertalainen - mitä ei esittämisestä saattanut arvata, niin mallikkaasti pyörähdys tapahtui. Tuloksena pikku-urosten toinen sija ja KP!
Sisko "Pipri" G. Dark Pearl sijoittui luokassaan kolmanneksi.
Isommissa pennuissa "Tabe" G. Mrs Robinson tuli kolmanneksi ja sai KP:n
Avoimessa urosten luokassa Riesa oli neljäs, Hans käyttöluokan kolmas.
Narttujen puolella Viisu sijoittui nuortenluokassa neljänneksi. Rumba oli avonarttujen neljäs.
Luumun ja Chilin kanssa tepasteltiin ensimmäistä kertaa ja vähän ylpeänä käyttöluokassa. Chili oli toinen ja Luumu kolmas.
Veteraaneissa Pimu teki iloisen kierroksen korvat lepattaen! Eka esiintyi ensimmäistä kertaa vetskuissa.
Kasvattaryhmä palkittiin KP:lla ja sijoitus oli neljäs.
Täydelliset tulokset löytyvät kerhon tulospalvelusta, linkki etusivulla.
Sään suhteen olimme jälleen kerran onnekkaita ja pitopöytämme notkui käyttövaliokakkuja ja muita herkkuja. Kipa toi maistiaisiksi TexMex-voileipäkakkua - nam! (Jos tarvitset juhliisi pitopalvelua, saat minulta yhteystiedot.)

 


Stiinan näyttelyturnajaiset päättyivät Erikoisnäyttelyyn

Lauantaina 26.5. Ladies Kennelklubin näyttelyssä Colin Smith sijoitti Stiinan toiseksi parhaaksi nartuksi ja se sai jo seitsemännen sertinsä.
Sunnuntaina Erikoisnäyttelyssä heltisi nuortenluokan voitto sekä varaserti.

Nyt Stiinalla alkoi juoksu ja toivottavasti siitä seuraa mammaloma!

Ladyjen näyttelyssä oli mukana myös Foggy (EH), Hans PU-2 VASERT ja Riesa PU-3.
Kasvis oli ainoa esitetty ja sai KP:n.

 


G. Globeflower "Stiina" 


Rumban ensimmäinen TOKO-kisa voittajaluokassa

Jokelassa 26.5. Kolmostulos ja sijoitus toinen.

22.5. Rumba Vihdissä iltakokeissa

Tuomarina Esko Eirto, tulos C39. Rumba haukkui täyden ajan pysytellen turvallisen matkan päässä ketusta ahdingon puolessa välissä.

 

Stiinalle tuplavoitto!

20.5. INT Aptus Show, Helsinki. Tuomarina Kurt Nilsson, Ruotsi
Stiina (G.Globeflower) ROP + CACIB + SERT
Luumu (No War) VAL/ERI VAK-2 PN-4
Viisu (Grindstones Hard Rock) NUO/EH
Tabe (G. Mrs Robinson) PEK/1
Riesa (G. Sea Surge) AVO/EH AVK-1

19.5. Kansallinen näyttely, Rauma. Tuomarina Britta Roos-Börjeson, Ruotsi
Stiina (G. Globeflower) ROP + SERT

19.5. Mietoinen luolakoe,
ylituomarina Marjatta Reijonen
Rumba (G. Shock Wave) tulos B41
Tämä on Rumban ensimmäinen B-tulos - onnittelut!


KVA-L G. Weather Bound


Chilistä KVA-L

Chilin koetahti sekä onnistumisprosentti oli hurja. Vihdin iltakokeessa tuloksena oli A48. Pisteitä pudotti intohaukku tyhjässä luolassa. Itse koe kesti hiekan kaivamisineen nelisen minuuttia. Tuomarina toimi Lauri Rostedt.

Valioituminen tapahtui kolmessa kokeessa, kahden ja puolen viikon sisällä! Chilin pistesarja: B42, B43 ja A48. Luonnonluolan tarkastus on myös suoritettu.

Onnittelut Irenelle ja Chilille!

 
   


Vertti (G. Weatherman) ja Heini kakkosluokkaan 5.5.!
Nummelassa upea nollavoitto ja luokkanousu! Onnittelut!

Samoissa kisoissa Riesa ja Mimmi olivat ensimmäisen kerran palkintopallilla. Kolmas sija tuloksella 10. Siitä se alkaa!

Maija (G. Stop War) ja Maria osallistuivat viikko sitten ensimmäisiin TOKO-kisoihin. Tuloksena 153 ja kakkostulos.


Ruotsinpyhtää 5.5. tuomarina Lauri Rostedt

Luumun (G. No War) pöytäkirjasta: "Tyhjän luolan tarkistus: nopea, rohkea, täydellinen. Reippaasti sisään. Nopeasti läpi hiekan ja löytöhaukku kuuluvasti hakupesän edessä. Koira hosuu vähän ketun seuraamisessa, mutta kun kettu pian löytyy, koira siirtyy heti iskuetäisyydelle. Koira väistää ketun ensimmäiset iskut ja suorittaa heti tämän jälkeen niin rajun hyökkäyksen, että koe keskeytetään. Rohkea, järkevä ja määrätietoinen käyttövalion arvoon oikeuttava suoritus. Onnittelut! Saavutettu kehitysaste A50 pistettä". Chili (G. Weather Bound) ja Nikita (G. Weather Forecast) työskentelivät myös järkevästi ja koventaen koko ajan painostusta, joten tuomari keskeytti molempien koesuorituksen. Rumba (G. Shock Wave) oli ensimmäistä kertaa koeluolassa BT-kerhon kokeessa Nakkilassa. Marianne Ikola arvioi suorituksen C38 arvoiseksi.
Chilin ja Nikitan äiti Etta harrasti samaan aikaa agilityä Tiinan kanssa ja saivat kaksi SM-nollaa, molemmissa kisoissa sijoitus oli neljäs.


Luumu A50, Nikita B43 ja Chili B43Luolakokeissa Vihdissä 21.4.

Ensikertalainen Chili (G. Weather Bound) osoitti omaavansa taipumuksia luolatyöskentelyyn. Tyhjän luolan tarkastus oli lähes äänetön ja täydellinen. Riistakokeessa Chili työskenteli järkevästi koventaen painostustaan niin, että tuomari Marianne Ikola päätti keskeyttää kokeen. Tulos B42.
Sisko Nikita (G. Weather Forecast) tarkasti luolan täydellisen äänettömästi. Riistakokeessa se haukkui täydet 20 minuuttia, mutta työskenteli sen verran etäällä, että tuloksena C36.
Luumu (G. No War) oli yrittämässä A-koetta, mutta hylättiin tyhjän luolan tarkastuksessa liiasta intohaukusta.

Emma ja Rumba (G. Shock Wave) tokoilivat Inkoossa taas loistosuorituksen! He saavuttivat kolmannen ykköstuloksen ja TK2 koulutustunnuksen. Tuomarina Marita Packalen. Jatkossa Rumba nähdään siis voittajaluokassa.14.04. Vaasa INT Marja Talvitie

Stiina (G. Globeflower) NUK-1, VSP, SERT, CACIB

Maija (G. Stop War) AVO-1 EH. Tämän tuloksen Maija tarvitsi viimeistelläkseen Norjan jäljestysvalion arvon. Aikaisempi näyttelytulos oli saatu junioriluokasta, mutta se ei kelvannut Norjalaisille.
Maija on nyt Suomen, Ruotsin ja Norjan jäljestysvalio.

 

 

 

 

 

 

Kuva: Anna Mäkinen


Pääsiäisen tapahtumia 6-9.4.

Lauantaina Tåpe ja Swingi olivat Lappeenrannassa näytelmässä (Markku Kipinä); Tåpe VSP ja Swingi NUO/EH.

Purinalla riitti agilitykisoja jokaiselle päivälle; Ettaa ohjasi tällä kertaa Mimmi Räsänen ja viikonlopun saavutuksena kaksi nollaa. Toisessa kisassa aika riitti viidenteen ja toisessa yhdeksänteen sijaan.

Emmi ja Iita (G. Don't War) nousivat kolmosluokkaan tehden lauantaina peräti kaksi nollarataa, sijoittuen molemmilla radoilla toiseksi. Isot onnittelut luokkanousijoille!

 

 

Emmi ja Iita

 


Syntymäpäiväsankari!

Rotsi täytti 13 vuotta 5.3.
Kuulo ja näkö eivät oikein pelaa, mutta nenä sitäkin tarkemmin. Päivät kuluvat pääasiassa sohvalla lötkötellen.
Nyt kun märkä ja liukas talvi on takana, se lähtee taas mielellään lenkille. Joskin metsässä on ikävän epätasaista ja parasta ajanvietettä onkin löntystellä teitä pitkin nuuhkien jokainen neliösenttimetri tarkasti.
Terveys on edelleen hyvä, kunhan muistaa elellä rauhallisesti. Jos se intoutuu säntäämään lelun perään liukkaalla alustalla harkitsemattoman nopeasti, ei takaosa aina ehdi vauhtiin mukaan. Herättyään se suorittaa etu- ja takapään venyttelyt huolella ja nautinnollisesti. Ilmeisimmin mitään kolotuksiakaan sillä ei juuri ole.

Lämpimät terveiset jälkipolville!

 


25.3.07 Tampere Annamarja Tarjan, Unkari
Tåpe (G. Skattkammare) PN-4
Luumu (G. No War) VAK-3 ERI
Swingi (G. Globetrotter) NUO EH
Riesa (G: Sea Surge) AVO EH

Riesa (G. Seasurge) PU3 Kokemäellä 17.3.07
Tuomarina Paavo Mattila

Polkka nousi agilityssä kolmosluokkaan 11.3.07 Liedossa
Nollavoitto yli kymmenen sekunnin miinusajalla! Onneksi olkoon Arita ja Polkka mahtavasta työstä!

Stiina (G. Globeflower) Skogåsissa 3.3.07
Ruotsin Terrierijärjestön erikoisnäyttelyssä Matti Luoso oli kutsuttu arvostelemaan borderit. Näyttelyyn oli ilmoitettu 40 borderia ja hän valitsi Stiinan rodun parhaaksi.

Seuraavana oli BIS Nuori koira, jossa Birgitta Hasselgren sijoitti Stiinan toiseksi!

BIS-tuomarina toimi Paul Stanton, joka vielä sijoitti Stiinan BIS-kehässä viidenneksi.

 


Polkalle ja Aritalle mini-2 nollavoitto 17.2. KKK:n kisoissa!
Tämä oli parin toinen sijoitusnolla.

Riepulle ja Pasille hyppyradan voitto 11.2. HAUn kisoissa!
Onnittelut - vielä se agiradan voittokin tulee...

Rumba ja Emma toikoilivat upeasti Porvoossa 4.2.
Ykköstulos pisteillä 190, kunniapalkinto ja kaiken kruunasi vielä avoimen luokan voitto!!

 

Onnittelut upeista saavutuksista!


Turku 24.1.07 Jochen Ebenhard - Rumballe serti!

Sijoittuneet:
PN-2 SERT VACACIB G. Shock Wave "Rumba" (AVK1)
PN-3 G. Globeflower "Stiina" (NUK1)
ROP-KASV 2 KP


Luokkasijoitukset:
AVK-4/EH G. Sea Surge
VAK-2/ERI G. Skattkammare
VAK-3/ERI G. No War
NUO/EH G. Globetrotter

 

 

 

 

 

Kaikki on! Tunnettuun saksalaiseen tyyliin välihampaatkin laskettiin.
Tässä syynissä Riesa.


Chilistä FIN MVA

G. Weather Bound sai 13.1. Juvan ryhmänäyttelyssä valiosertin. Sijoitus oli VSP. Tuomari Paavo Mattila.
Mukana oli myös Touko, G. Glenmore tuloksella NUK-3/EH.

Emma ja Rumba tokoilivat Lahdessa 14.1. ensimmäisen
AVO-1 -tuloksen.

 

 

Paloahon talon mehtäporukkaa vieraineen. Chili, Touko, Tarmo, Aapo ja Taisto. Kiitos isännille yösijasta!

Eckerössä nollatuloksen tekivät Etta ja Tiina, sijoittuen 11. sijalle mini-3 -luokassa.

Vertti ja Heini saivat Kirkkonummella toisen nollatuloksensa medi-1 -luokassa ja sijoittuivat toiseksi. 


Kajaani KV 7.1. Markku Kipinä

ROP CACIB G. Skattkammare "Tåpe"
PN-3 G. No War "Luumu"
ROP KASV-1 KP

JUK-1 ERI G. Globeflower "Swingi"
JUK-2 ERI Grindstones Hard Rock "Viisu"
AVK-3 ERI G. Sea Surge "Riesa"

Riesa & Mimmi starttasivat ensimmäisen agilitykisansa mini-1 luokassa. Menossa oli hienoa meininkiä ja monta asiaa on jo valmiina, mutta kolme ratavirhettä toi tuloksen 15.