Uutiset/News 2013

Koira 2013

Bordereista uskaltautui kehiin ihania veteraaneja; Riesa joka päivä, Stiina perjantaina (ROP VET & HEVW-13) ja lauantaina (VEK-2 SA), Nasse lauantaina (ROP VET PMVV-13) ja sunnuntaina (EH) sekä Swingi sunnuntaina (VEK-2 ERI)

Mimmi ja Riesa, joka sai Veteraani Voittaja -tittelin perjantaina (Marja Salminen) ja sunnuntaina (Robert Kanas). 

Pohjoismaiden Veteraani Voittaja -13 G. Mr. President "Nasse", tuomarina Otto Krcal


NORD JW & W-13 JW & W-13 Marbil's Spiceisle A Sweet Chocolate Treat

Penan tittelisaaliit kuvassa: PMV- ja Voittajanäyttelyistä sama paketti. Tuloksena PMV:stä Hasse Lehtiseltä junnuvoittaja ja ROP ja Voittajassa Rainer Vuoriselta junnuvoittaja ja VSP. Perjantain Helsinki Winnerissä sijoitus junnuluokan neljäs. Mila G. Gypsum Bond Leak tepasteli lauantaina EH:n ja sunnuntaina ERIn edestä.

 


1.12. Paide Terrierien Erikoisnäyttely; Otto Krcal

Pena ROP, jun serti & BIS-3 Juniori.

13 months. Exc. breed type. Fantastic wedge head. Dark eyes. Exc.ear set. Super neck & shoulder. Firm topline. Super hind angulation. Coat should be more texture and markings more clearly defined. Exc. ring performance. BIS-3 JUN + EE jun CC in Terrier Speciality Paide (Estonia)


10.11. Penalle ensimmäinen titteli BALT JW-13

Pena matkusti Rikaan Baltian Voittajanäyttelyyn. Se voitti junioriluokan ja oli myös ROP. Tästä napsahti ensimmäinen titteli: Baltian Juniorivoittaja 2013. Kiitos Penan reissuemännälle ja handlerille Sallamarille!

Pena's very first title is Baltic Junior Winner 2013. He was also BOB in Riga BW Show, judged by Yolanda Nagler.


26.10. Lahti Jasna Matejcic

Pena ROP. Kuva BIS-juniori kehästä, jossa Leni Nousiainen poimi Penan mukaan ensimmäisessä karsinnassa. 

Pena BOB. Critique: "1 year. Exc size, proportions and chest. Correct bite. Good ears, ear set & carriage. Exc neck and topline. Good colour & markings. Exc presentation and trained." 


19.10. Seinäjoki

Pena VSP / Pena BOS


29.9. Eckerö Nina Karlsdotter

Bordereissa oli esillä Mandy nuortenluokassa, jossa ERI-2. Polkka veteraaniluokassa myös toinen sija. Pena oli ROP ja Rellu VSP samalla tuomarilla

Pena BOB + CC and Rellu BOS + CACIB in Eckerö. BT Mandy & Polkka both 2nd in their classes.


22.9. Hyvinkää FCI3

Viimeinen ulkonäyttely käytiin kelpo syyssäässä. Bordereissa Mimosa G. Lady of The Site Hut oli VSP, tuomarina Mared Kärdi Virosta. Myös Mila G. Gypsum Bond Leak oli paikalla Maija Mäkisen arvosteltavana. Tällä kertaa ERI ja junioriluokan ykkönen.

Mimosa BOS in Hyvinkää FCI 3 Show. Mila EXC and junior class win but no ck. This was the end of outdoor show season. 


15.9. Helsinki RN 1 & 3/10 BT Siv Jernhake SE, ETT Lillian Lleton DK

Hieno sunnuntai-iltapäivä;  ryhmäkehässä tepasteli kaksi omaa kasvattia!

Urho G. Anniversary Jubilee oli bordereissa ROP + serti.

Olipa hienoa katseltavaa ryhmäkehässä...

... Urho ja Maija ja vähän rivissä eteenpäin...

... Mila, joka oli myös RP ja serti.

Urho, Mimosa PN-3 ja Touko ensimmäisessä vetskunäyttelyssä ROP-veteraani!

Lovely day in Helsinki GR Show - two Best of Breed!
BT G. Anniversary Jubilee BOB + CC
BB-3 G. Lady of The Site Hut
BOB Veteran G. Glenmore
ETT BOB + CC G. Gypsum Bond Leak

 


8.9. Vantaa Let's Go Anca Giura, Romania

Mimosa G. Lady of The Site Hut nappasi kolmannen sertinsä ja valioitui Suomen Muotovalioksi!  Sijoitus oli VSP. Onnittelut Team Mipetsille!

Tyttärensä Sissi G. The Red Carpet tepasteli kierroksen Muuramen ryhmiksessä. Tuloksena EH AVK-2. Tuomarina Kimmo Mustonen.


1.9. BT Erikoisnäyttely, urokset Marie Sharp GB, nartut Stewart McPherson GB

BT Erkkarissa taas herkuteltiin ja juhlistettiin Mipen KVA-L -arvoa! Kiitos kaikille kokeille, tarjoilut oli päivän paras anti!
Mimosa's cheese cake for finishing Working CH.


Mimosa vastasi päivän parhaasta näyttelytuloksestakin voittamalla käyttöluokan + SA. Nuortenluokassa Mandy ja Ruuti ERI, muttei sen enempää. Ettalle vetskuissa ERI VEK-4. Billie valioluokassa ERI. Urho-rukka ei tykännyt olla kaatosateessa ja hoota pukkasi. Veteraanipojat Konsta ja Rieputiralla EH. Rane myös valioissa EH. 
Siitä huolimatta sekalainen sakkimme pokkasi kasviksissa kolmannen sijan yhdeksästä kasvattajaryhmästä KP:n kera. Kiitos taas kaikille!

Samaan aikaan Tuomarinkartanossa käytiin Tokon Piirinmestaruuskilpailut:


Monni ja Pyre kolmas sija! Samassa yhteydessä kisailtiin borderterrierien TOKO-Mestaruuksista ja Monni on voittajaluokan mestarismies!
Monni 3rd in obedience trial.

31.8. Parainen RN


Mimosa G. Lady of The Site Hut PN2 + serti
Etta G. Vanilla Sky ROP VET PN4 + vaserti

Mimosa BB-2 + CC.


Mäntyharju KR, tuomari Jetta Tschokkinen

 


Pena Marbil's Spiceisle A Sweet Chocolate Treat ROP + serti + RYP-1
Rellu G. Burlesque Showgirl VSP

Pena took BIG-1 in Mäntyharju all breed show! Rellu BOS. (ETT is in Terriers in FCI Countries.)


25.8. Toy Dog Speciality: Andew H Brace

Päivän ylläristä vastasi harvakseen näyttelyissä käynyt Lotta G. Little Lotta, joka oli PN-4. Toinen ylläri oli toiseksi sijoittunut kasvattajaryhmämme ja se, että niitä esitettiin peräti viisi! Kaikkiaan enkkuja oli ilmoitettu 49 koiraa.

ROP KASV2 + KP vasemmalta: Lotta, Mila, Lego, Rellu / BOB-2 Breeder

Pena Marbil's Spiceisle A Sweet Chocolate Treat JUN ERI JUK3 / EXC JUN-3
10 months. Very American looking in type and in beautiful condition. Skull is a little narrow. The construction is first class in a generic kind of way. Would like more curves to be really typical. Moves better behind than in front. Quite well marked.

Rellu G. Burlesque Showgirl VAK-4 SA / EXC CH-4 CK:
3 years. Substantial but balanced. Head could have a little more type. Moderate angulation. Just enough thumb prints. Beautifully schooled and in wonderful bloom. Her soundness and carriage will always keep her in the picture.Lotta G. Little Lotta ERI NUK-1 PN-4 / EXC ITM-1 BB-4 :
20 monts. Full of quality. With some of the most typical ears I've seen today. Eye could be neater. Exc. outline with some shape and curves. Exc. condition. Goes away well, a little loose in front. Holds her shape in profile.

Mila G. Gypsum Bond Lake JUN ERI / EXC JUN
10 months. Rather undermarked. Could have little more fill under the eyes but makes a very pleasing picture on the table with clean, balanced outline. Very steady mover.

Lego G. Winter Danger ERI JUN-4 / EXC JUN-4
10 months. Refined, elegant, classy head. Quite good markings. Needs a little more angulation front and back and a little more definition of topline. Quality coat. His first show and this shows on the move, but he has potential.


24.8. TerriEri: BT Tinna Grubbe (DK), ETT Harry Tast 

Tuomarinkartanossa helli aurinko, mutta siitä ei ehtinyt nauttimaan kun piti huhkia kahdessa kehässä yhtäaikaa. Taas kerran päätin että ei molempia rotuja samaan näyttelyyn, jos on eri tuomarit. Takuuvarmasti menevät päällekkäin.

Upea 12-vuotias veteraani Riepu G. Maclaren teki äänekkään paluun kehiin. Riepu osaa pitää hauskaa ja hauskuttaa yleisöä. Tällä kertaa se riitti VSP-sijoitukseen, paremmin käyttäytyvä tyttärensä Demimoon Daring Star lähetettiin isoon kehään, joka käytti tilaisuuden hienosti ja oli koko erikoisnäyttelyn BIS-veteraani! Onnittelut!

Billie G. Billy Jean, Topi G. Ashman ja Polkka G. Polkagris saivat EHn. Pakko paljastaa hauska möhläys; olin ilmoittanut Mandyn junnuihin, mutta logistiikkakatkoksen vuoksi asia selvisi Sarille vasta kataloogista. Mandy oli luonnollisesti kotona.

Enkkukehässä tuomarimme oli hövelillä tuulella. Kehän päätteksi hän selittikin miksi;  esitettyjen koirien taso oli hänestä niin korkea, että jokainen palkittu todella ansaitsi ERI:nsä ja SA:nsa. Päättöpuhe oli mieluisaa kuultavaa koko enkkuväelle, rodun suunta on oikea. 

Pena Marbil’s Spiceisle A Sweet Chocolate Treat JUK ERI2, SA
Tenu G. Uranium Safety Dam JUK ERI3, SA
Ransu G. Vaudeville Jester VAK ERI2, SA
Mila G. Gypsum Bond Leak JUK ERI4, SA
Lotta G. Little Lotta NUK EH1
Rellu G. Burlesque Showgirl VAK ERI2, SA
Grindstones KASV2, KP

In Terrier Speciality the Best result was BOS VET by charming 12 years old G. Maclaren, who was bet by own daughter Demimoon Daring Star, BIS-1 Veteran.


18.8. Heinola kaikkien rotujen näyttely, Matti Luoso

Rellu ja Pena olivat ainoat enkut. Rellu oli ROP, Pena VSP ja serti. Matti Luoso teki myös ryhmän ja Rellu sijoittui hienosti neljänneksi!

"Rellu" G. Burlesque Showgirl BOB & BIG-4, "Pena" Marbil's Spiceisle A Sweet Chololate Treat BOS + CC.


Pepi G. Harry Potter 6.8.2000 - 9.8.2013


9-11.8. Joensuu 9 & 3/10 ryhmis ja 2 x KV näyttelyt

 

Konsta 12,5 v vastasi viikonlopun parhaista suorituksista! G. Euro Traveller oli perjantain ryhmiksessä peräti BIS-4 veteraani, KV-näyttelyissä VSP-veteraani ja lauantaina vielä PU-4. Mandyn paras suoritus oli epävirallinen "PN-5". Enkuissa Mila oli turneeharjoituksissa ja paransi esiintymistään näyttely näyttelyltä. Pena oli Marja-Leenan mukana ja KV näyttelyssä molempina päivinä se oli ROP + sertit.


2-4.8. Pena Latviassa

Pena kävi toisen osakkaan kanssa ihanassa Druskininkaissa. Tuliaisina kaksi junnusertiä.

Pena visited in Lithuania Druskininkai with Marja-Leena. As a souvenir he brought home two junior tickets.


3.8. Turku Elonäyttely KR Kresten Scheel (DK)

Mila G. Gypsum Bonbd Leak oli ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään juuri yhdeksän kuukautta täytettyään. Sertitili aukesi heti! Sama tuomari arvosteli myös borderit, Mandy G. Noksu Nobile voitti junioriluokan ja oli PN-4. Mimosa G. Lady of The Site Hut sai ERIn käyttöluokassa.

Mila was in her very first show BOS, and received the first ticket just after becoming nine months junior age.


27.7. Huippupäivä Tuomarinkartanossa

Osakeyhtiö Pena Pökäle aiheutti sellaista sydämen tykytystä, että heikompaa hirvitti. Toinen sija kovassa terrieriryhmässä oli huippujuttu! Ryhmätuomarina Nemanja Jovanovic Serbiasta. Rotutuomarina oli Yana Gavrilova Venäjältä ja hän valitsi Rellun parhaaksi nartuksi. Velipoika Ransu tuli mukaan mittelöihin ja oli PU-2 ja sai matkamuistoksi CACIBin.

Bordereissa nähtiin Billie valioluokassa ja Mandy nuorten luokassa. Molemmat voittivat luokkansa, mutta eivät olleet SA:n arvoisia tänään.

Pena hienossa herraseurassa. Edellä vain 2012 Vuoden näyttelykoira!

Yhtä iloisia!

Kyllä hymyilytti koko osakekantaa!

Ryhmätuomarin syynissä.

Oli tämä kärry hyvä hankinta. Heti sisäänajossa testattiin pyttyjen kantavuus. Hyvin kulki.

Kiitos Ninni apukäsistä!

Helsinki Summer Show: our "Idaho-Boytato" Pena (Marbil's Spiceisle A Sweet Chocolate Treat) was Best in Group 2! BOS in breed was Rellu G. Burlesque Showgirl and litter brother Ransu G. Vaudeville Jester BD-2. Group Judge was Mr. Nemanja Jovanovic from Serbia and the breed did Ms. Yana Gavrilova from Russia.  


21.7. Nastola RN Kimmo Mustonen

Bordereissa äippä Billie ja tytär Mandy sijoittuivat. Billie oli PN-2 ja Mandy PN-4 josta sijasta napsahti serti, kun edellä olleet olivat valioita.

  

Billie G. Billy Jean

Tytär Mandy G. Noksu Nobile

Penalla oli juniorisynttärit perjantaina ja sunnuntaina sertitili aukesi. Pena oli ainoa uros ja se palkittiin vielä rodun parhaana. Terrieriryhmäkilpailussa pääsimme jatkoon ensimmäisessä pudotuksessa. Iloitsimme borderterrieri Jymyn sijoittumisesta neljänneksi!

Pena Best of Breed in he's first official show and looks proud of he's trophys!


7.7. Pena ja Polkka Pärnussa

Oy Pena Ab oli toisen osakkaansa Marja-Leenan kanssa harjoittelemassa matkarekkuna olemista Pärnun KV-näyttelyssä. Ikä riitti vain pentuihin, Pena oli ROP-pentu molempina päivinä. Polkka ja Arita olivat samalla retkellä ja saaliina 2 x ROP VET. Ensimmäisenä päivänä Polkka oli myös paras narttu ja toisena PN-2. Mummo rulettaa!

Pena was 2 x BOB puppy in Pärnu (Estonia) INT Shows with co-owner Marja-Leena. BT Polkka was 2 x BOB Veteran and on the first day also BOS, second BB-2.  


4.7. Englanninkääpiöterrierisivut

Suomen Englanninkääpiöterrierit ry julkaisi tänään uudet sivut www.englishtoyterriers.fi


30.6. Tuusulan KR

Pena ROP Pentu, tuomari Ingrid Borchorst (DK). Mila oli harjoittelemassa ja vielä täytyy harjoitella lisää... ujous iski eikä herunut KP:tä.

Bordereissa mukana Päivi Eerolan kehässä Mandy, joka sai varasertin n:o 3! Sijoitus PN-3.

Tuusula All Breed Show Pena BOB Puppy. BT G. Noksu Nobile BB-3 and res CC.


29.6. Polkka ROP ja ROP veteraani Pietarissa

Kotimaassa pyörähdimme Tuuloksessa, missä molemmat rodut teki Soile Bister. Kummassakaan rodussa ei saatu roppia aikaiseksi, mutta Pena oli ROP-pentu. Mila jäi ilman KP:ta ja bordereissa Mandy sai EH:n.

"Pena" Marbil's Spiceisle A Sweet Chocolate Treat

Polkka G. Polkagris BOB & BOB Veteran in ST. Peterburg, Russia. In Tuulos All Breed Show "Pena" BOB Puppy, judge Soile Bister.


Agilityn SM-kisat Kirkkonummella

BATin mini joukkue ylsi SM-hopealle. Hopeamitali ripustettiin joukkueessa osuudellaan nollatuloksen tehneiden Toukon ja Sanna kaulaan! Onnittelut hienosta tuloksesta! Mammuttikilpailuissa on mukana myös Chili ja Irene, Heta ja Janne, Riesa ja Mimmi sekä Gizmo ja Tapsa. Monni ja Pyre joutuivat jäämään kotiin loukkaantumisen vuoksi. Yksilökilpailuissa nähtiin G-koirakoilta hienoja suorituksia ja nollaratojakin, mutta molempien lähtöjen suoritukset eivät onnistuneet ja loppusijoitukset karkasivat tassuista. 


Uusi käyttövalio FI KVA-L / New Working Champion

G. Lady of The Site Hut "Mimosa" kävi suorittamassa luonnonluolan tarkistuksen, koetulokset oli jo tehtynä.

Onnittelut Sari ja Mipetsi - huippu homma!


11.5. Royal Canin INT Show, Walter Jungblut (DE)

Bordereissa "Billie" G. Billy Jean oli VSP ja sai CACIBin

Uroksissa "Topi" G. Ashman voitti valioluokan, oli PU-2 ja sai varaCACIBin. Veteraaneissa "Chili" G. Weather Bound esiintyi 9-vuotiaana ensimmäistä kertaa veteraaneissa ja voitti kovan vetskuluokan ja sijoittui vielä nattujen neljänneksi! Vetskunarttujen kolmas oli "Polkka" G. Polkagris.

Junnumme "Mandy" G. Noksu Nobile voitti junnunartut ja sai SA:n, muttei sen enempää. "Helmi" G. Academy Awardin karva ei ollut näyttelykunnossa ja EH napsahti. Samoin kävi velipojalle "Andylle" G. And The Oscar Goes To. Kasvattajaluokkamme sai KP:n, emme esittäneet sitä isossa kehässä.

Enkuissa oli mukana samalla tuomarilla Rellu ja Ransu. Rellu oli ROP ja sai viimeisen CACIBIn Kansainvälisen Muotovalion titteliinsä. Ransu oli VSP. Näyttelyn jälkeen kilpailtiin Top Terrier kutsukilpailu viime vuoden voitokkaimmille terriereille. Tuomarina oli Tapio Ranta ja molemmille sisaruksille kiitti-terve-hei heti ensimmäisen pyöräyksen jälkeen.

Rellu Röppönen on "sippi", eli C.I.B. eli Kansainvälinen Muotovalio, kunhan FCI on vahvistanut tittelin.

BT results: G. Billy Jean BOS + CACIB, G. Ashman BD-2 + RES CACIB.
G. Weather Bound BOB Veteran BB-4
BOB BT Breeder's Group

ETT results: G. Burlesque Showgirl BOB + CACIB -> C.I.B.
G. Vaudeville Jester BOS + CACIB


G. Phantom of Opera "Mökö" 18.3.2004 - 6.5.2013

G. Penalty Shoot "Eemeli" 29.7.1998 - 6.5.2013


Ranen C.I.B-kuva saatiin otettua muistojen kansioon:

G. Axel Jump "Rane"

 


28.4. Lahti INT

ETT: G. Little Lotta PN-3

BT: Veteraanisiskot G. Polkagris VEK-2 PN-4, G. Skattkammare VEK-3

Agility: Viimeiset SM-kilpailuihin tarvittavat tulokset pareille Gizmo ja Tapsa sekä Brando ja Tiina


20.4. Hyvinkään pentunäyttely

Mila G. Gypsum Bond Leak VSP-pentu

Pena Marbils Spiceisle A Sweet Chocolate Treat ROP ja RYP-1.

Koko trio vas. Pena, Max G. Mine Accident ja Mila

Päivän huipentumana Pena voitti terrieriryhmän. Sekä rodun että ryhmän teki Kimmo Mustonen.

Puppies in their first puppy show,  breed & group judge Kimmo Mustonen. Pena BOB & Best of Group, Mila BOS-puppy. Max BD-2.


14.4. Vaasa INT Polkka ja Rellu 

Polkka G. Polkagris oli ROP veteraani ja PN-2. Upea suoritus pian 11 vuotta täyttävältä mummelilta. / BOB veteran and BB-2. Well done almost 11 years old Polkka!

Harvoin saa hienon arvostelun "Erittäin kaunis narttu, valitettavasti liian suuri. Erinomainen pää, purenta, korvat ja silmät. Kaunis ylälinja. Hyvä rintakehä. Erinomaiset liikkeet, hyvä karva, väri ja luonne. Koko määrää palkinnon." ja palkinnoksi VAL/EH! Tuomarina Zidy Munsterhielm-Ehnberg. Periksi ei anneta, Rellun viimeisen CACIBIn metsästys jatkuu... / VG to Rellu for size.


7.4. G-päivä Ojangossa

Kasvattitapaaminen järjestettiin Ojangon koiraurheilukeskuksessa, missä viime vuoden pennut pääsivät tutustumaan toko- agility- ja näyttelyharrastuksiin. Lisäksi päivän päätteeksi Manu ja Rippu järjestivät etsintänäytöksen. Kiitos kaikille osallistujille ja koutseille! Mukana oli kolmisekymmentä henkilöä lähes parinkymmen G-koiran kanssa. Ja sitten tietysti Pena joukon jatkona harjoittelemassa.

Perinteisesti pöytä oli koreana. Paikalle tuli myös ensimmäistä omaa borderia suunnittelevia tutustumaan rotuun ja touhuumme. Pyre, Sanna ja Maria ehtivät tankkaamaan odotellessaan omaa koutsivuoroaan.

Pyre ja Monni esittelivät tokolua...

Mia Lundsten (Geijes-kerryt) lupautui ohjaamaan näyttelytotutusta - kiitos vielä kerran! Ruuti harjoittelee pöydällä.

Maxilta katsottiin hampaat. Enkun suuret hampaat herättävät aina ihmetystä.

Sitten päästiin oikeisiin töihin. Maalimies oli piiloutunut metsikköön. Ensin pelastuskoiran vermeet päälle, joka tarkoittaa Manulle kellokortin leimaamista. 

Tätä varmaan ollaan hakemassa, Manu tuumii.

Manu ilmaisee ottamalla kaulassaan roikkuvan rullan suuhunsa ja juoksee vauhdilla kertomaan Marialle että nyt löytyi jotakin, tules katsomaan!

Maria kiittää, palkitsee ja laittaa liinan kiinni.

Nyt ei enää tuumita vaan juostaan täyttä laukkaa pelastettavan luokse!

Täällä, mamma, täällä se on!

Vaikka olen seurannut Manun ja Ripun uraa vapaaehtoisessa etsintäpalvelussa jo vuosia, en voi muuta kuin ihmetellä kuinka taitavia ne ovat ja mikä yhteistyö ohjaajan ja koiran välillä on. Näissä harjoituksissa koirat eivät tiedä ketä etsivät, niille ei anneta esim. etsittävän hajunäytettä. Ojangossa piilo oli vilkkaan ulkoilureitin varrella ja meitä oli iso ryhmä ihmisiä seuraamassa tapahtumaa. Koira ymmärtää sen, että niistä ihmisistä ei välitetä, jotka ohjaajakin näkee ja tietää. Kun se saa hajun vieraasta ihmisestä, se etsii sijainnin ja käy kertomassa ohjaajalle.

Ripustakin on kehittymässä innokas ja taitava etsijäkoira. Se käy ilmaisemassa pontevalla haukulla löytönsä.

Liina perään ja vauhdilla pelastamaan!

Kuviakin ehdittiin jokunen ottaa, tässä Chilin G. Weather Bound FI AVA -kuva! Hieno suoritus veteraanikäiseltä ja nyt se vaihtaakin kevyempiin "kakkoslajeihin", tokoiluun ja vetskuihin näyttelykehässä.


6.4. Janakkala Riesasta AVA-H!

Hyppyradalla sijoitus kolmas, joka tiesi sertiä! Onnittelut Mimmi ja G. Sea Surge!


1.4. Lappeenranta KR, Elena Ruskovaara (15)

Mandy G. Noksu Nobile elämänsä ensimmäisessä näyttelyssä voitti junioriluokan ja oli PN-2 + varaserti. Onnittelut Sari ja Mandy! 

Pitkäperjantaina Tapio ja Gizmo voittivat agiradan ja Sanna ja Touko olivat kolmosia Purinalla. Lauantain nollatuloksen myötä Toukolla on nyt SM-nollat kasassa.


24.3. Manu taidontarkistuksessa

Ihana etsijäkoira Manu G. Globalizer läpäisi viime yönä taidontarkistuskokeen arvosanalla erinomainen. Tärkeä työ hälyryhmässä jatkuu.

23.3. Mimosalle A46

Isän ja tyttären aktiiviviikonloppu:

Rouva Johtaja piti Saria piinassa. Meni luolaan ahdingosta liukkaasti, mutta jäi hiljaa makaamaan paikoilleen kahdeksaksi minuutiksi! Otti ehkä kauneusunet ja sitten päätti ryhtyä hommiin. Kaivoi hiekkaesteen puolessa minuutissa, ryntäsi pellille ja ketun perään sellaisella innolla, että koe keskeytettiin heti. Mitähän näiden päässä oikein liikkuu! Nyt vielä luonnonluolan tarkistus ja G. Lady of The Site Hut on KVA. 

Monnille ensimmäinen agiserti

Onnittelut G. Gibson Les Paul ja ohjaajansa Teemu!

Iloiset vuoden 2012 Pikkumustien omistajat. Nämä ruusukkeet on niin huippuhienot! Palkinnot jaettiin Suomen Englanninkääpiöterrierit ry:n vuosikokouksessa. Yhdistys on ollut olemassa jo kymmenen vuotta, mutta ei ole ollut toiminnassa, koska SKKY:n alajaosto on hoitanut hommat. SKKY on nyt lakkauttanut alajaostotoiminnan ja oli aika käynnistää uinunut yhdistys.


10.3. Strängnäs INT, Pia Lundberg

Sisarusten kanssa liikenteessä. Ransun saaliina C.I.B.-kuva sekä näyttelystä VAL-2 ERI. Rellulle VAL-1 ERI SA PN-2 VACACIB.  

Chilistä agilityvalio!

Irenelle ja Chilille superonnittelut FI AVA -tittelistä! Chili on nyt kolmen lajin valio MVA, KVA ja nyt AVA.

Chili G. Weather Bound is now FI CH, Working CH and Agility Champion!


20.2. Reese

"Reese" on saapunut! Pennun isä on AM CH US GR CH Raphsody's Admiral Sir ja emä Zivan pentuesisko CH Spiceisle Marbils A Streetcar Named Desire. Reese on syntynyt 19.10.2012.

Reesen toinen kasvattaja Marya Fittje. Matka oli pitkä mutta antoisa retki hakemaan pikkupoikaa. Kiitos luottomatkakaverille Idalle. Ennenkin on tehty tehoretkiä ja nyt oli vuorossa Washington-Oregon-Idaho viidessä päivässä. 

Marbils Spiceisle Sweet Chocolate Treat "Reese", kasv. Marya Fittje (Marbils) ja Zandi Spicer (Spiceisle). Pentu on yhteisomistuksessa Marja-Leena Pentikäisen kanssa.

"Reese" arrived to Finland from Marya Fittje, Middleton ID. He is co-bred with Zandi Spicer and co-owned with Marja-Leena Pentikäinen. Thank you Marya and Zandi for letting this heartbreaker boy to come for build up our broken hearts! Thanks also to Sarah Saucy (Gabrielwoods Border Terriers) for your hospitality in Portland. 


10.2. Tallinn INT Winter Cup, Maite Gonzalbo Lorenzo, ES (6)

Ransu G. Vaudeville Jester oli VSP ja sai sertin sekä CACIBIN. Tämä tarkoittaa myös C.I.B sekä EE ja BALT CH -titteleitä.

G. Vaudeville Jester BOS in Tallinn INT Winter Show. CACIB means finishing C.I.B, CC Estonian and Baltic Champion.


19.1. Turku INT

Polkka G. Polkagris ROP VET & PN-2 / BOB VET & BB-2


11.1. Rellu ja Ransu vuoden Pikkumustat

Kivoja uutisia näyttelyrintamalta! Havi oli vuoden 2009 Pikkumusta ja lapset G. Vaudeville Jester ja G. Burlesque Showgirl lunastivat omat hienot ruusukkeet vuodelta 2012!

Pikkumusta on Englanninkääpiöterrierien vuoden näyttelykoirapalkinto, joka jaetaan menestyneimmälle urokselle ja nartulle, veteraanille ja kasvattajalle.

Siblings Rellu and Ransu are Top English Toy Terriers of the year 2012 in Finland. Their mother Havi recived this honour title in 2009.


Grindstones Burlesque Showgirl "Rellu"

Grindstones Vaudeville Jester "Ransu"


7.1. Vuosi alkaa hienoilla agilitytuloksilla

Eckerön kävijät Mimmi ja Riesa voittivat sunnuntain kisan...

... Tabe ja Erja tekivät ensimmäisen kolmosten nollan, sijoitus oli 11.

Myös Sanna ja Rane tekivät lauantaina kaksi puhdasta rataa - toisella sijoittuivat viidensiksi, toinen oli yliaikainen. 

Vantaalla Kuuno ja Ragni sijoittuivat medi-2 -luokassa toiseksi ja serti tietää nousua kolmosluokkaan! Onnittelut!